Hobo Tragédiája

. . .

Na jó, ez így többszörösen túlzás! Hiszen egyrészt nem az övé, másrészt egyáltalán nem élte meg tragikusan, hogy egy ilyen nagyszabású produkcióban vehetett részt!
Madách: Ember tragédiája - rendezte Vidnyánszky Attila, Énekes: Földes László Hobo.

Nem színész, nem zenész, nem énekes... - hallhattuk számtalanszor, mikor saját identitását kellett Földes László Hobonak meghatároznia. Itt-ott még holmi pávatollak emlegetése is fűszerezte a mondandót, bár többségünknek az az igazi, ha inkább rázendít a "Nem vagyok isten és nem vagyok csillag / Gyűlölsz vagy szeretsz: Hobónak hívnak" dalra és úgy filozofálunk együtt azon, hogy ki is ő...

Ez azonban most más - ez komoly! Ismerjük Hobonak ezt az arcát is, hiszen addig, amíg a rock&roll szabadságába mindent beleadva viccelődik velünk, addig ha a költészet kerül előtérbe, eddig is éreztük: itt pont úgy nincs helye poénnak, mint ahogy az ember egy misén nem áll neki viccet mesélni...

2011 - Szegedi Szabadtéri Színpad... Bár odafent nem voltak túl kegyesek, és éppen csak nem fagyott meg a levegő, a színpadon a Debreceni Csokonai Színház és a Beregszászi Illyés Gyula Színház társulata kellően befűtötte a hangulatot.
A nézőtér a hideg ellenére zsúfolásig megtelt, a két társulatot összefogó direktor - Vidnyánszky Attila - aggódva kémlelte az eget: csak az eső ne essen! Nem esett!
Mindenki izgatottan várta a kezdést, mintha arra számítottak volna, hogy ez alkalommal Éva talán nem esik bűnbe, és talán az előadás után már egy másik világ vár ránk!
Nos, Éva (Onódi Eszter) ezúttal sem tett kivételt: igaz, ennek a Lucifernek (Trill Zsolt) kevés nő tudott volna ellenállni! Ádám (Rátóti Zoltán) és az Úr (Varga József) is beláthatja ezt...
Az előadásról számtalan kritika és beszámoló jelent meg, így én a teljes bemutatásától eltekintek. Az ottani élményeket visszaadni úgy sem tudja senki sem!

Azoknak, akik lemaradtak, kárpótlásul a Magyar Dráma Napján a közszolgálati csatornák varázsolnak ízelítőt a képernyőre:
- szeptember 21. (szerda) 14:00 óra - M1 csatorna: Az ember tragédiája Szegeden
- szeptember 21. (szerda) 21:00 óra - Duna televízió: Madách: Az ember tragédiája


A világ talán az előadás végére sem lett szebb, vagy jobb -  de hogy értékesebbé lett és gazdagabbá vált, és ezáltal mi nézők is értékesebbé váltunk, ezt azt hiszem, senki sem vitathatja...És akinek ez sem elég:

Egy előadás születése: Az ember tragédiája

valamint:
Időpont: 2011. szeptember 21., szerda délután 18 óra
Helyszín: Víg Kamaraszínház (Debrecen, Bajcsy-Zsilinszky u. 1.)
Résztvevők: Ónodi Eszter, Vidnyánszky Attila, Rátóti Zoltán, Trill Zsolt, Kornya István és Bócsi Krisztián.
A könyv mindkét helyszínen kedvezményesen megvásárolható.
« Vissza
AKTUÁLIS

Bill és Hobo újra együtt

Kolozsvár, Fő tér, 2017. aug. 18.
RÉSZLETEK »
HÍRLEVÉL
Teljes név:
E-mail cím:
Lakcím:
HOBO 2009 © Minden jog fenntartva!

Jogi nyilatkozat

Amennyiben szeretne feliratkozni hírlevelünkre, kérjük fogadja el a jogi nyilatkozatot!


Hírlevél feliratkozása során eltárolt adatoknak jogi adatvédelmi nyilatkozatának helye...

Rendelési feltételek

Kedves Vásárlóink!

Szeretnénk felhívni figyelmét néhány megrendeléssel kapcsolatos, fontos információra:

Mindenek előtt kérjük, hogy a kért adatokat (név, lakcím, telefon) a gyors és precíz kiszállítás érdekében pontosan töltse ki. Adatait harmadik félnek csak a szállítással kapcsolatosan adjuk át, akik szintén felelősséget vállaltak azok bizalmas kezelése érdekében.

A megrendelőlap Megjegyzés rovatában tüntetheti fel a vásárlással kapcsolatos üzeneteit (pl. dedikálás, személyes átvételi igény…)

Amennyiben bármi okból problémát jelentene a webáruházon keresztül történő vásárlás, úgy megrendelését feladhatja e-mailen (info@hobo.hu ) vagy akár postai úton is (Rock Diszkont 1068 Budapest, Király utca 108.).
Ez esetben kérjük pontosan tüntesse fel:
- az Ön nevét (és ha eltérő, akkor a számlázási nevet)
- pontos címét, irányítószámmal (ha eltérő, akkor a számlázási címet)
- telefonos elérhetőséget és e-mail címét
- a megrendelt áru pontos címét és darabszámát

A Webáruházat a Rock Diszkont üzemelteti. A termékek mellett feltűntetett fogyasztói árak az általános forgalmi adót (ÁFÁ-t) már tartalmazzák, a kézbesítés költségeit azonban nem.
Ennek összege futárszolgálat igénybevétele esetén belföldön általában 1290 Ft csomagonként.  A megrendelt áruk kiszállítását a GLS Hungary Kft biztosítja.
(Határon túli szállítási megrendelések egyeztetése folyamatban van.)

Amennyiben úgy gondolja, személyesen is átveheti csomagját  a Rock Diszkont üzletben: 1068 Budapest, Király utca 108. Telefon: +36 (1) 341-3350. (hétköznanap 9-18 óráig, szombaton 9-13 óráig).
Kérjük, hogy személyes átvételi igényét feltétlenül jelezze megrendeléskor a Megjegyzés rovatnál!

Kellemes böngészést, jó vásárlást kíván Mindenkinek
Webmester
info@hobo.hu