A legszerethetőbb fesztivál

. . .

Végéhez közeledik a 21. Művészetek Völgye, jöhet az utolsó roham, a hétvégi program-, és látogatódömping!

Élmények és gondolatok a legszerethetőbb fesztiválról
(Hankó Gergely)
 A Völgy mindig lélekemelő, mert megerősíti az embert humanitásában, a közösségért való bizodalmában. Az idelátogató "kultúr hajótöröttek" 10 napra megkapaszkodhatnak a globalizáció hullámain hánykolódó bárkán és így együtt örülhetnek a nívós közönségnek, a rég nem látott ismerősöknek és a magyar kultúra neves (vagy éppen még névtelen) előadóinak.
művészetek völgye, kultúra, zöld programok, fesztivál
Hogy most miért csak 3 faluban került megrendezésre a fesztivál? Ez nagyon jó kérdés. Az évről évre apadó támogatások sajnos azt jelzik, hogy nem a magas kultúra felé áramlik a pénz, inkább az alsókategóriás részeket önti el a "forrás".
"Nem véletlenül kezdtük el, és nem véletlenül nem hagytuk abba." - mondta tavaly a Völgy 20. szülinapján, Márta István fesztiváligazgató.
Ők nem adják fel és kitartanak. Teszik ezt azért, mert igenis óriási igény van a hazai gyökerekből építkező, szívből jövő és színvonalas magyar kultúrára, annak legszélesebb körű örömteli hozzáférhetőségére! A szűkösebb idei kínálat is teltház előtt, minden este pótszékes előadásokkal zajlik, mint pl. Hobo épp aktuális irodalmi estje (József Attila, Pilinszky János, Viszockij).
művészetek völgye, öko-pack játszóház, zöld programok
Épp ő volt az, Hobo, aki kedden az előadás után megköszönte mindenkinek a támogatást és fokozott figyelmet kért a magyar előadóművészeknek. Aggodalmának adott hangot, hogy a hazai folyamatok mennyire kedvezőtlenek a magyar kultúrára, de felhívta a figyelmet arra, hogy József Attila estje eddig 70,000 (!) látogatót vonzott, amihez 2 budapesti Sportcsarnok is kevés volna! A résztvevők megkönnyezték Hobo őszinte és felrázó gondolatait és ezért is gondolhatjuk, hogy csüggedésre semmi ok, de résen kell lennünk és el kell zarándokolnunk nemcsak a Völgybe, hanem számos más nívós rendezvényre is azért, hogy nívós kulturális élményhez juthassunk!
művészetek völgye, kultúra, zöld programok, fesztivál
Jómagam mindig szomorkásan konstatálom korosztályom, barátaim immunitását, Mindenki szívesen jönne a Völgybe és már tervezi évek óta, de amikor ide kéne látogatni és elmerülni a szerves kultúra közösségi élményeiben, valahogy a rohanó élet és az apró-cseprő dolgok felülírják ezt. Pedig itt van minden ami szép, itt van a mosoly és a jókedv, itt van a paraszti értelem és a csodás környezet! Én továbbra is csak bátorítani tudok Mindenkit, Völgybe le, kultúrára fel!
Alant a szervezők sorait idézném a programfüzet végéről, amin szintén érdemes elgondolkodni!
"Baráti vezető (be)
(avagy már megint a BOCS - nem a medve - …)
Mottó: …becsületes lelkű, igaz,
Azt gondolá, hogy minden ember az. (Petőfi)
A Művészetek Völgye szervezői (kik, mint Petőfi édesapja a mottó-versben) kérnek elnézést Tőletek. Elnézést, bocsánatot, amiért évek óta makacsul hiszik, hogy a mindenkori kulturális kormányzatnak, és a kultúrát támogatni képes cégeknek, gazdagoknak egyszer majd megjön az eszük, s rájönnek; érdemesebb a szellem erejével fölemelni, CSUDÁLKOZTATNI az embereket, mint a pénz erejével ELBUTÍTANI. Így, s e makacs hit következtében történt, hogy ebben az esztendőben (is) az utolsó pillanatban a Művészetek Völgye programját jelentősen megkurtítani kényszerültünk…
Bocsánat! Januári műsorterveink, álmaink (mertünk "nagyot álmodni") töredéke valósítható csak meg. Hogy miért, azt Ti is nagyon jól tudjátok… De azért; itt láthatod, mégis, hogy: HA LEHET, majd, 2011. július 22-től 31-ig hol és mit LEHET látni, hallani - HA LEHET -, hol készíthetsz fényképeket, vagy hangfölvételeket, rögzíthetsz mozgóképeket, HA LEHET…
VÁR A MŰVÉSZETEK VÖLGYE LAKÓI, VENDÉGEI, MŰVÉSZEI, RENDEZŐI NEVÉBEN:
MÁRTAISTVÁNPALLAGIANIKÓGALKÓBALÁZSHEGEDŰSÁGINASZÁLYGYÖRGY"
 
Közreadja: Hankó Gergely - zöldgalléros
 
« Vissza
AKTUÁLIS

Bill és Hobo újra együtt

Kolozsvár, Fő tér, 2017. aug. 18.
RÉSZLETEK »
HÍRLEVÉL
Teljes név:
E-mail cím:
Lakcím:
HOBO 2009 © Minden jog fenntartva!

Jogi nyilatkozat

Amennyiben szeretne feliratkozni hírlevelünkre, kérjük fogadja el a jogi nyilatkozatot!


Hírlevél feliratkozása során eltárolt adatoknak jogi adatvédelmi nyilatkozatának helye...

Rendelési feltételek

Kedves Vásárlóink!

Szeretnénk felhívni figyelmét néhány megrendeléssel kapcsolatos, fontos információra:

Mindenek előtt kérjük, hogy a kért adatokat (név, lakcím, telefon) a gyors és precíz kiszállítás érdekében pontosan töltse ki. Adatait harmadik félnek csak a szállítással kapcsolatosan adjuk át, akik szintén felelősséget vállaltak azok bizalmas kezelése érdekében.

A megrendelőlap Megjegyzés rovatában tüntetheti fel a vásárlással kapcsolatos üzeneteit (pl. dedikálás, személyes átvételi igény…)

Amennyiben bármi okból problémát jelentene a webáruházon keresztül történő vásárlás, úgy megrendelését feladhatja e-mailen (info@hobo.hu ) vagy akár postai úton is (Rock Diszkont 1068 Budapest, Király utca 108.).
Ez esetben kérjük pontosan tüntesse fel:
- az Ön nevét (és ha eltérő, akkor a számlázási nevet)
- pontos címét, irányítószámmal (ha eltérő, akkor a számlázási címet)
- telefonos elérhetőséget és e-mail címét
- a megrendelt áru pontos címét és darabszámát

A Webáruházat a Rock Diszkont üzemelteti. A termékek mellett feltűntetett fogyasztói árak az általános forgalmi adót (ÁFÁ-t) már tartalmazzák, a kézbesítés költségeit azonban nem.
Ennek összege futárszolgálat igénybevétele esetén belföldön általában 1290 Ft csomagonként.  A megrendelt áruk kiszállítását a GLS Hungary Kft biztosítja.
(Határon túli szállítási megrendelések egyeztetése folyamatban van.)

Amennyiben úgy gondolja, személyesen is átveheti csomagját  a Rock Diszkont üzletben: 1068 Budapest, Király utca 108. Telefon: +36 (1) 341-3350. (hétköznanap 9-18 óráig, szombaton 9-13 óráig).
Kérjük, hogy személyes átvételi igényét feltétlenül jelezze megrendeléskor a Megjegyzés rovatnál!

Kellemes böngészést, jó vásárlást kíván Mindenkinek
Webmester
info@hobo.hu