Hobo szentgyörgyi zenészekkel...

. . .

Unokáim lehetnének ezek a srácok – mondta tegnapi sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatóján Földes László, azaz Hobo annak kapcsán, hogy a Szent György-napi nagyszínpadi koncerten négy sepsiszentgyörgyi és egy marosvásárhelyi zenésszel koncertezik.

Saját, budapesti zenekarának egyik tagja ugyanis nemrég megbetegedett, emiatt székelyföldi zenészekkel lép fel a szombat esti sepsiszentgyörgyi koncerten. Szerdán este találkozott a fiúkkal, azóta – és a nagyszínpadi fellépésig szinte folyamatosan – próbálnak; ez Hobo szerint nagyon nehéz és felemelő szituáció, gigantikusnak látszó feladat, mert „olyasmit kell előadnunk, ami több évtizedes legenda, ezek a dalok a magyar rockkultúra részei lettek”. – Hírhedett kalandor, minden határon túli vagyok, nem lehet könnyű egy ilyen banditával játszani – vélekedett a hatvanhat esztendős, idén Kossuth-díjjal kitüntetett művész. A koncerten egy marosvásárhelyi zenész (Asztalos Zsolt) és négy sepsiszentgyörgyi muzsikus (ifj. Gáspár Álmos, Könczey Jenő, Oláh-Badi Alpár és Tinca Teddy) kíséri Hobót, ők „mentették meg a helyzetet”.

Földes László azt is elmondta, huszonegy éve folyamatos a jelenléte a sepsiszentgyörgyi színházban, barátai vannak ott, s a Tamási Áron Színházat Európa egyik legjobbjának tartja. A Hobo Blues Band pályafutása ugyan idén februárban, harminchárom év után véget ért, de a HBB örökségét viszi tovább, a számára legértékesebb dalokat előadják mostani koncertjükön. A kamarateremben Hármasoltár, tisztelgés Jim Morrison – József Attila – Vlagyimir Viszockij előtt című önálló estjét mutatta be az este, de az előadást a nagy érdeklődés miatt ma 18 órától ugyanott megismétli. Hobo egyébként mindhármukat mesterének tartja – mások mellett –, Viszockij a Szovjetunió Morrisonja, ő a szovjet kábítószertől – vodka – halt meg. Számára egy előadóest akkor is fontos, ha azon – miként megtörtént – csupán hét néző vesz részt – egyiküktől utólag kapott egy levelet is, ami „felér a Kossuth-díjjal” –, mert „abból élek, hogy belenézek az emberek szemébe”...

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)

« Vissza
AKTUÁLIS
HÍRLEVÉL
Teljes név:
E-mail cím:
Lakcím:
HOBO 2009 © Minden jog fenntartva!

Jogi nyilatkozat

Amennyiben szeretne feliratkozni hírlevelünkre, kérjük fogadja el a jogi nyilatkozatot!


Hírlevél feliratkozása során eltárolt adatoknak jogi adatvédelmi nyilatkozatának helye...

Rendelési feltételek

Kedves Vásárlóink!

Szeretnénk felhívni figyelmét néhány megrendeléssel kapcsolatos, fontos információra:

Mindenek előtt kérjük, hogy a kért adatokat (név, lakcím, telefon) a gyors és precíz kiszállítás érdekében pontosan töltse ki. Adatait harmadik félnek csak a szállítással kapcsolatosan adjuk át, akik szintén felelősséget vállaltak azok bizalmas kezelése érdekében.

A megrendelőlap Megjegyzés rovatában tüntetheti fel a vásárlással kapcsolatos üzeneteit (pl. dedikálás, személyes átvételi igény…)

Amennyiben bármi okból problémát jelentene a webáruházon keresztül történő vásárlás, úgy megrendelését feladhatja e-mailen (info@hobo.hu ) vagy akár postai úton is (Rock Diszkont 1068 Budapest, Király utca 108.).
Ez esetben kérjük pontosan tüntesse fel:
- az Ön nevét (és ha eltérő, akkor a számlázási nevet)
- pontos címét, irányítószámmal (ha eltérő, akkor a számlázási címet)
- telefonos elérhetőséget és e-mail címét
- a megrendelt áru pontos címét és darabszámát

A Webáruházat a Rock Diszkont üzemelteti. A termékek mellett feltűntetett fogyasztói árak az általános forgalmi adót (ÁFÁ-t) már tartalmazzák, a kézbesítés költségeit azonban nem.
Ennek összege futárszolgálat igénybevétele esetén belföldön általában 1290 Ft csomagonként.  A megrendelt áruk kiszállítását a GLS Hungary Kft biztosítja.
(Határon túli szállítási megrendelések egyeztetése folyamatban van.)

Amennyiben úgy gondolja, személyesen is átveheti csomagját  a Rock Diszkont üzletben: 1068 Budapest, Király utca 108. Telefon: +36 (1) 341-3350. (hétköznanap 9-18 óráig, szombaton 9-13 óráig).
Kérjük, hogy személyes átvételi igényét feltétlenül jelezze megrendeléskor a Megjegyzés rovatnál!

Kellemes böngészést, jó vásárlást kíván Mindenkinek
Webmester
info@hobo.hu