Hobo Völgycsiga díjas

. . .

avagy: Megnyílt a Művészetek Völgye Kapolcson
2010. július 23. 19:27 - MTI

Megnyílt a jubileumi, 20. Művészetek Völgye Fesztivál Kapolcson; a hét Balaton-felvidéki településen - Kapolcs, Monostorapáti, Nagyvázsony, Öcs, Pula, Taliándörögd és Vigántpetend - tíz napon át 1700 program lesz, 3300 fellépővel. Márta István, a fesztivál igazgatója a megnyitón hangsúlyozta: a pénz ugyan ezúttal is "neuralgikus kérdés", de nem panaszkodik, optimista. Köszönetet mondott a fesztivált támogató Nemzeti Kulturális Alapnak, valamint több minisztériumnak, illetve a fesztivál számos szponzorának a segítségért. Megjegyezte azonban, hogy a Művészetek Völgye fő támogatója ezúttal is a közönség lesz. 

Mint elhangzott, a három év után ismét teljes pompával jelentkező Művészetek Völgyében július 31-én különleges gálaestet rendeznek a pulai színházi sátorban, és a teljes bevételt az árvízkárosultak javára ajánlják fel.

Az igazgató a programok közül kiemelte, hogy Palya Bea énekesnő idén a "Művészetek Hölgye" lesz; tíz napon át végig a völgyben tartózkodik majd, Kapolcson minden nap reggeltől estig nyitva áll a Palya-udvar, ahol különböző kulturális programok zajlanak majd. Palya Bea még gyermekfoglalkozásokat is vezet majd, és felveszi a völgybeli életformát - mondta Márta István.
Az igazgató hangsúlyozta, hogy régi vendége a Művészetek Völgyének - most is több napon át jelen lesz - a Muzsikás együttes és az Amadinda ütősegyüttes. 

Lasztovicza Jenő, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke, fideszes parlamenti képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy a Művészetek Völgye egyik legnagyobb sikere és példája az itteni kistérség összefogása és összetartása. Szerinte példa az ország számára is, miképpen lehet egy jó és nemes célért összefogni több településnek és lakosaiknak.

A fesztivál 20 éves történetében első alkalommal adtak át a díszpolgári címet: Kapolcs díszpolgára lett Szabóné Szokoli Éva, a település alpolgármestere, aki több mint 20 éve a helyi kultúra és közélet motorja, valamint Illés Sándor katolikus plébános, aki 1989 óta szolgál a völgy öt községében. Először adtak át Völgycsiga-díjat is: a mintegy húsz díjazott között volt Hobo (Földes László) énekes, Jordán Tamás Kossuth-díjas színművész, Sebő Ferenc Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész, Vidnyánszky Attila színházi rendező, valamint a Muzsikás és az Amadinda együttes.

Kapolcson mintegy kétszázan vettek részt a megnyitón, de több százan sétáltak már a település főutcáján és az esti programok helyszínen is sokan gyülekeztek.

« Vissza
AKTUÁLIS
HÍRLEVÉL
Teljes név:
E-mail cím:
Lakcím:
HOBO 2009 © Minden jog fenntartva!

Jogi nyilatkozat

Amennyiben szeretne feliratkozni hírlevelünkre, kérjük fogadja el a jogi nyilatkozatot!


Hírlevél feliratkozása során eltárolt adatoknak jogi adatvédelmi nyilatkozatának helye...

Rendelési feltételek

Kedves Vásárlóink!

Szeretnénk felhívni figyelmét néhány megrendeléssel kapcsolatos, fontos információra:

Mindenek előtt kérjük, hogy a kért adatokat (név, lakcím, telefon) a gyors és precíz kiszállítás érdekében pontosan töltse ki. Adatait harmadik félnek csak a szállítással kapcsolatosan adjuk át, akik szintén felelősséget vállaltak azok bizalmas kezelése érdekében.

A megrendelőlap Megjegyzés rovatában tüntetheti fel a vásárlással kapcsolatos üzeneteit (pl. dedikálás, személyes átvételi igény…)

Amennyiben bármi okból problémát jelentene a webáruházon keresztül történő vásárlás, úgy megrendelését feladhatja e-mailen (info@hobo.hu ) vagy akár postai úton is (Rock Diszkont 1068 Budapest, Király utca 108.).
Ez esetben kérjük pontosan tüntesse fel:
- az Ön nevét (és ha eltérő, akkor a számlázási nevet)
- pontos címét, irányítószámmal (ha eltérő, akkor a számlázási címet)
- telefonos elérhetőséget és e-mail címét
- a megrendelt áru pontos címét és darabszámát

A Webáruházat a Rock Diszkont üzemelteti. A termékek mellett feltűntetett fogyasztói árak az általános forgalmi adót (ÁFÁ-t) már tartalmazzák, a kézbesítés költségeit azonban nem.
Ennek összege futárszolgálat igénybevétele esetén belföldön általában 1290 Ft csomagonként.  A megrendelt áruk kiszállítását a GLS Hungary Kft biztosítja.
(Határon túli szállítási megrendelések egyeztetése folyamatban van.)

Amennyiben úgy gondolja, személyesen is átveheti csomagját  a Rock Diszkont üzletben: 1068 Budapest, Király utca 108. Telefon: +36 (1) 341-3350. (hétköznanap 9-18 óráig, szombaton 9-13 óráig).
Kérjük, hogy személyes átvételi igényét feltétlenül jelezze megrendeléskor a Megjegyzés rovatnál!

Kellemes böngészést, jó vásárlást kíván Mindenkinek
Webmester
info@hobo.hu