Élő Hobo rock-cirkusz-blues

. . .

Elek Tibor kritikája -
Visszhang, 2010/22. szám (2010.06.02.)

Kicsit ismerni és szeretni kell „Hobo” Földes László zenei világát, sőt a cirkuszi világot is ahhoz, hogy a Békés Megyei Jókai Színház és a debreceni Csokonai Színház koprodukciójaként létrejött Circus Hungaricus című előadást igazán élvezhesse az ember.

A Békéscsabán csaknem ötszáz férőhelyes cirkuszsátorban, a Jókai Porondszínházban bemutatott (május végén a budapesti Hősök terén is látható) produkciónak ugyanis nemcsak vezérfonala, hanem lényegi meghatározója Hobo tavaly megjelent albumának zenei és szövegvilága.

Azon albumé, amelyet nem alaptalanul fogadtak a hazai rock- és blueszene kedvelői és a szakmai körök egyöntetű ovációval, s amelynek megjelenését követően méltán kapott Hobo Fonogram Életműdíjat és nemrég az Artisjus-gálán Az Év Szövegírója címet, hiszen a Vadászat óta ilyen minőségű és jelentőségű, egyenletesen magas színvonalú (tucatnyi remek, hol szívet melengető, hol szívet szorongató dalt hordozó) lemezzel valóban nem jelentkezett.

Az album a hazai kortárs, keményebb könnyűzenei mezőnyből is kiugró sikeréhez természetesen nagyban hozzájárul Hobo új csapattársainak, elsősorban Madarász Gábor gitárosnak a rock és blues legjobb hagyományait invenciózusan feltámasztó, korszerűen és változatosan újrahangszerelő, a szövegeket meg is emelő zenéje és társainak professzionális játéka.

Mindez most, az élő színházi (majdnem cirkuszit írtam) produkcióban a maga brutális erejében és szépségében teljesedhet ki, mivel olyan új művészi eszközökkel gazdagodik, amelyek tulajdonképpen szervesen illeszkednek az album eredeti világába, hiszen annak laza kohézióját részben a cirkuszi (és színházi) világ konkrét és metaforikus idézései teremtik meg. Vidnyánszky Attila és Hobo több emlékezetes előadásban együttműködtek már, a lemez mono­dramatikus változata is fut jó fél éve Debrecenben, az igazi együtt szárnyalás azonban most, a Jókai Porondszínházban valósulhatott meg. Vidnyánszky rendezésében (Fekete Péter, a békéscsabai társulat igazgatója játéktér-játékmesteri közre­mű­ködésével) Hobo új bandája, a csabai színház színészei, színi- és táncosnövendékei, a fővárosi Hippodrom artistatársulat tagjai, Oleg Zsukovszkij orosz mozgásszínész, színházi előadásban ritkán látható és egyébként nem is könnyen átlátható (ráadásul, porondszínház lévén, a nézőtér különböző pontjairól

« Vissza
AKTUÁLIS

Bill és Hobo újra együtt

Kolozsvár, Fő tér, 2017. aug. 18.
RÉSZLETEK »
HÍRLEVÉL
Teljes név:
E-mail cím:
Lakcím:
HOBO 2009 © Minden jog fenntartva!

Jogi nyilatkozat

Amennyiben szeretne feliratkozni hírlevelünkre, kérjük fogadja el a jogi nyilatkozatot!


Hírlevél feliratkozása során eltárolt adatoknak jogi adatvédelmi nyilatkozatának helye...

Rendelési feltételek

Kedves Vásárlóink!

Szeretnénk felhívni figyelmét néhány megrendeléssel kapcsolatos, fontos információra:

Mindenek előtt kérjük, hogy a kért adatokat (név, lakcím, telefon) a gyors és precíz kiszállítás érdekében pontosan töltse ki. Adatait harmadik félnek csak a szállítással kapcsolatosan adjuk át, akik szintén felelősséget vállaltak azok bizalmas kezelése érdekében.

A megrendelőlap Megjegyzés rovatában tüntetheti fel a vásárlással kapcsolatos üzeneteit (pl. dedikálás, személyes átvételi igény…)

Amennyiben bármi okból problémát jelentene a webáruházon keresztül történő vásárlás, úgy megrendelését feladhatja e-mailen (info@hobo.hu ) vagy akár postai úton is (Rock Diszkont 1068 Budapest, Király utca 108.).
Ez esetben kérjük pontosan tüntesse fel:
- az Ön nevét (és ha eltérő, akkor a számlázási nevet)
- pontos címét, irányítószámmal (ha eltérő, akkor a számlázási címet)
- telefonos elérhetőséget és e-mail címét
- a megrendelt áru pontos címét és darabszámát

A Webáruházat a Rock Diszkont üzemelteti. A termékek mellett feltűntetett fogyasztói árak az általános forgalmi adót (ÁFÁ-t) már tartalmazzák, a kézbesítés költségeit azonban nem.
Ennek összege futárszolgálat igénybevétele esetén belföldön általában 1290 Ft csomagonként.  A megrendelt áruk kiszállítását a GLS Hungary Kft biztosítja.
(Határon túli szállítási megrendelések egyeztetése folyamatban van.)

Amennyiben úgy gondolja, személyesen is átveheti csomagját  a Rock Diszkont üzletben: 1068 Budapest, Király utca 108. Telefon: +36 (1) 341-3350. (hétköznanap 9-18 óráig, szombaton 9-13 óráig).
Kérjük, hogy személyes átvételi igényét feltétlenül jelezze megrendeléskor a Megjegyzés rovatnál!

Kellemes böngészést, jó vásárlást kíván Mindenkinek
Webmester
info@hobo.hu