Az év szövegírója: Hobo!

. . .

Átadták az ARTISJUS Irodalmi és Zenei Díjakat! A 2010. április 16-i díjátadó ünnepségen a könnyűzenei díjakat Dr. Szinger András, az ARTISJUS Egyesület főigazgatója adta át az évtizedek óta megszokott 5 kategóriában. Ezek egyike az év könnyűzenei szövegírója cím, melyet 2010-ben az ARTISJUS Földes László Hobó részére ítélt meg. 

Földes László, akit Hobo néven tisztel a rockzene világa, sokféle elismerést kiérdemelt már meglehetősen rendhagyó művészi pályafutása során.

1978-ban alapította a róla elnevezett Hobo Blues Bandet, és 1980-ban jelent meg első nagylemezük Középeurópai Hobo Blues címmel. Már ekkor kiderült, hogy Földes László szövegei adják a produkció jellegzetes középeurópai ízét az egyébként nagyszerű zenészek által interpretált blues muzsikának. Ezek a költői képeket sem nélkülöző erőteljes dalszövegek végigkísérték Hobo zenei pályafutását és hűen tükrözték az út szélére szorult társadalmi rétegek érzéseit és gondolatait.

Hobo művészetét és a magyar rockzenében betöltött szerepét már sokan és sokszor elemezték, ez alkalommal azonban nem a többszörösen összetett jelenséget, hanem a legutóbbi nagylemezen megjelenő szerzői minőséget szeretnénk elismerni. A Circus Hungaricus szövegei pontosan és erőteljesen szólnak arról a világról, amelyben létrejöttek, és a nemzetközi zenei formákat mélyen magyar tartalommal töltötték fel. A dalok egymásra épülése és átgondolt szerkesztése az utóbbi időkben fájdalmasan ritka concept alkotáshoz vezetett, melynek jelentősége messze kiemelkedik a forgalomba került produkciók sorából. Ez az album nemzedéki önvizsgálat és társadalmi helyzetjelentés egy önmagához és elveihez hűséges öreg rocker szemével, aki bohócnak álcázza magát, hogy bölcsen kimondhassa: „a sikernek nem titka, hanem ára van”.

Földes László ezt az árat már többszörösen megfizette, most megpróbáljuk azzal zavarba hozni, hogy átadjuk neki az év legjobb szövegírójának járó Artisjus-díjat.

Budapest, 2010. április 16.

Bródy János

 

« Vissza
AKTUÁLIS

Bill és Hobo újra együtt

Kolozsvár, Fő tér, 2017. aug. 18.
RÉSZLETEK »
HÍRLEVÉL
Teljes név:
E-mail cím:
Lakcím:
HOBO 2009 © Minden jog fenntartva!

Jogi nyilatkozat

Amennyiben szeretne feliratkozni hírlevelünkre, kérjük fogadja el a jogi nyilatkozatot!


Hírlevél feliratkozása során eltárolt adatoknak jogi adatvédelmi nyilatkozatának helye...

Rendelési feltételek

Kedves Vásárlóink!

Szeretnénk felhívni figyelmét néhány megrendeléssel kapcsolatos, fontos információra:

Mindenek előtt kérjük, hogy a kért adatokat (név, lakcím, telefon) a gyors és precíz kiszállítás érdekében pontosan töltse ki. Adatait harmadik félnek csak a szállítással kapcsolatosan adjuk át, akik szintén felelősséget vállaltak azok bizalmas kezelése érdekében.

A megrendelőlap Megjegyzés rovatában tüntetheti fel a vásárlással kapcsolatos üzeneteit (pl. dedikálás, személyes átvételi igény…)

Amennyiben bármi okból problémát jelentene a webáruházon keresztül történő vásárlás, úgy megrendelését feladhatja e-mailen (info@hobo.hu ) vagy akár postai úton is (Rock Diszkont 1068 Budapest, Király utca 108.).
Ez esetben kérjük pontosan tüntesse fel:
- az Ön nevét (és ha eltérő, akkor a számlázási nevet)
- pontos címét, irányítószámmal (ha eltérő, akkor a számlázási címet)
- telefonos elérhetőséget és e-mail címét
- a megrendelt áru pontos címét és darabszámát

A Webáruházat a Rock Diszkont üzemelteti. A termékek mellett feltűntetett fogyasztói árak az általános forgalmi adót (ÁFÁ-t) már tartalmazzák, a kézbesítés költségeit azonban nem.
Ennek összege futárszolgálat igénybevétele esetén belföldön általában 1290 Ft csomagonként.  A megrendelt áruk kiszállítását a GLS Hungary Kft biztosítja.
(Határon túli szállítási megrendelések egyeztetése folyamatban van.)

Amennyiben úgy gondolja, személyesen is átveheti csomagját  a Rock Diszkont üzletben: 1068 Budapest, Király utca 108. Telefon: +36 (1) 341-3350. (hétköznanap 9-18 óráig, szombaton 9-13 óráig).
Kérjük, hogy személyes átvételi igényét feltétlenül jelezze megrendeléskor a Megjegyzés rovatnál!

Kellemes böngészést, jó vásárlást kíván Mindenkinek
Webmester
info@hobo.hu