Szövetségben az időben

. . .

Az életkor a rockzenében sok előadó számára tabu, ördögtől való dolog, mint primadonnának a születési évszám felemlegetése. - írja Podhorányi Zsolt a Népszava Kultúra rovatában.
Íme a teljes cikk:

Ifjúkorunk hány és hány rock gitárosa küzd szolárium-szalonokban, plasztikai sebészeten, hajfesték-arzenállal felfegyverkezve a mulandóság ellen, amikor igyekszik egyre nevetségesebb és mesterkéltebb erőfeszítéssel életben tartani az emlékét a négynegyedek huszonéves virtuózának, aki valaha volt. Hobónak az idő nagy szövetségese. Titokzatos különalkut köthetett vele, mert ahogy haladnak az évek, Földes László szereplése a színpadon, legyen az rock aréna vagy stúdiószínház számomra mind hitelesebb.

Valójában mindig is a legautentikusabb előadónak számított, mégpedig azért mert a színpad pontosan olyan természetes közege az életének, mintha csak egy buszon zötykölődne vagy egy karosszékben ülve olvasná kedvenc költőit.
Pedig Földes Lászlónak nem adatott operai hangterjedelem, mégis a nyolcvanas évek egyik legnagyobb zenei élménye a Hobo Blues Band volt az ifjúságnak. Hoboék nem egyszerűen elhozták a rhytmn and blues és a rock a nagy számait, a Cream, a Who, a Rolling Stones angolszász nyelvterületen ronggyá játszott szerzeményeit az önhibáján kívül tanulatlan, magyar ifjúságnak - kitaláltak valami tősgyökeresen újat és hazait.

A zenekar frissen szólt és levegősen, egy szabadabb világ üzenetét hozta, és tele volt intellektuális üzenetekkel, amely a magyar rockra régebben sem volt jellemző, és most sem túl általános. Földes László olykor József Attilát idézte vagy szavalta, Villon vagy éppen a beat nemzedék angolszász költőit, Allen Ginsberget vagy Gregory Corsot.

A Hobo Blues Band dalai kitágították a nyolcvanas évek nemzedéki lázadását, a világirodalomból vett idézetekkel igazolták, hogy a Kádár-korszak Magyarországánál igenis lehet jobban és igazságosabban élni. Földes László dalaiban a szöveg nem a zene szolgálólánya, hanem egyenrangú, ha nem olykor fölérendelt létező, amelynek az énekes-előadó benső hitelessége adja félelmetes erejét.

Ezért maradt hatvanas éveiben is igazi rock énekes Hobo. Mert sok pályatársával ellentétben képes volt megöregedni.


Podhorányi Zsolt / Népszava
« Vissza
AKTUÁLIS

Bill és Hobo újra együtt

Kolozsvár, Fő tér, 2017. aug. 18.
RÉSZLETEK »
HÍRLEVÉL
Teljes név:
E-mail cím:
Lakcím:
HOBO 2009 © Minden jog fenntartva!

Jogi nyilatkozat

Amennyiben szeretne feliratkozni hírlevelünkre, kérjük fogadja el a jogi nyilatkozatot!


Hírlevél feliratkozása során eltárolt adatoknak jogi adatvédelmi nyilatkozatának helye...

Rendelési feltételek

Kedves Vásárlóink!

Szeretnénk felhívni figyelmét néhány megrendeléssel kapcsolatos, fontos információra:

Mindenek előtt kérjük, hogy a kért adatokat (név, lakcím, telefon) a gyors és precíz kiszállítás érdekében pontosan töltse ki. Adatait harmadik félnek csak a szállítással kapcsolatosan adjuk át, akik szintén felelősséget vállaltak azok bizalmas kezelése érdekében.

A megrendelőlap Megjegyzés rovatában tüntetheti fel a vásárlással kapcsolatos üzeneteit (pl. dedikálás, személyes átvételi igény…)

Amennyiben bármi okból problémát jelentene a webáruházon keresztül történő vásárlás, úgy megrendelését feladhatja e-mailen (info@hobo.hu ) vagy akár postai úton is (Rock Diszkont 1068 Budapest, Király utca 108.).
Ez esetben kérjük pontosan tüntesse fel:
- az Ön nevét (és ha eltérő, akkor a számlázási nevet)
- pontos címét, irányítószámmal (ha eltérő, akkor a számlázási címet)
- telefonos elérhetőséget és e-mail címét
- a megrendelt áru pontos címét és darabszámát

A Webáruházat a Rock Diszkont üzemelteti. A termékek mellett feltűntetett fogyasztói árak az általános forgalmi adót (ÁFÁ-t) már tartalmazzák, a kézbesítés költségeit azonban nem.
Ennek összege futárszolgálat igénybevétele esetén belföldön általában 1290 Ft csomagonként.  A megrendelt áruk kiszállítását a GLS Hungary Kft biztosítja.
(Határon túli szállítási megrendelések egyeztetése folyamatban van.)

Amennyiben úgy gondolja, személyesen is átveheti csomagját  a Rock Diszkont üzletben: 1068 Budapest, Király utca 108. Telefon: +36 (1) 341-3350. (hétköznanap 9-18 óráig, szombaton 9-13 óráig).
Kérjük, hogy személyes átvételi igényét feltétlenül jelezze megrendeléskor a Megjegyzés rovatnál!

Kellemes böngészést, jó vásárlást kíván Mindenkinek
Webmester
info@hobo.hu