HÍREK

2016.12.24
Karácsonyi

Hírlevél

Tisztelt Hölgyeim és Uraim, Barátok, Olvasók és Érdeklődők!

Hosszú hallgatás után jelentkezem ismét. Ennek oka, hogy sok ötletem és tervem megvalósítása mostanra körvonalazódott. 

A változások nyáron kezdődtek, amikor kiléptem a Hobo és Bandája formációból. Bár a zenekar egyes tagjaival további közös munkáink lesznek, ám a rengeteg egyéb teendőm mellett nem maradt energiám a zenekar szervezési, promóciós és egyéb feladatainak elvégzésére, ami eddig teljesen az én vállaimat nyomta. Ráadásul egyelőre nem tervezek ún. zenekari lemezt és turnét sem.

Ennek fő oka, hogy jónéhány eddig elmaradt és számomra nagyon fontos zenei, színházi , irodalmi művet kell létrehoznom, vagy befejeznem. Ezekről év elején ismét írok.

De idén azért bemutatásra került „A Gulag virágai” című színpadi munkám, amiben játszom is, valamint pár nap múlva elkészül a Szirtes Edina Mókussal közös Csokonai lemezem. 

Úgy gondolom, hogy 38 év folyamatos színpadi zenélés után a későbbiekben ritkábban és csak különleges alkalmakból és okokból lépek csak fel. Kapcsolatunk szerencsére kiváló maradt, Egon és Tornóczky Feri megértéssel fogadták elhatározásomat, és, ha más formában is, de a későbbiekben is számíthatok rájuk. Így Kapolcson is fogunk együtt koncertezni. Felajánlottam nekik egy „Hobokarácsonyt” is, ám ez Egon írtózatos menniységű iskolaigazgatói teendői miatt nem sikerült.

Az egész évet kellene értékelni, de én nem szeretem az ilyesmit. Amit azonban továbbviszek magammal ebből az évből, az a rengeteg élő fellépés fogadtatása, különös tekintettel Kapolcsra, „A Gulag virágai”-ra, „A halj meg és nagy leszel!”-re, vagy a Csokonai koncertekre. (Talán bekerülök a Guiness rekordok könyvébe is, mivel József Attila estemet 413-szor játszottam. Recece.)

Valamennyire sikerült megúsznom a médiában való szereplést. Ez ugyan teljesen soha nem lesz lehetséges, de az eltelt évtizedek tapasztalatai arra ösztönöznek, hogy ha lehet, ne adjak interjút és ne fecserésszek semmilyen celebbel a semmiről. 

Sajnos a honlapomat megölte a Facebook, de jövőre egy újjal próbálkozunk, addig szíves türelmüket kérem.

Mivel az Önök szíves jóvoltából fellépéseim száma és látogatottsága reklám nélkül sem csökken, úgy érzem, hogy ez a „kívülállás és távolságtartás” nem akadályozza munkámat.

A következő naptári évem teljesen összeállt, talán nem is tudom minden ötletemet megvalósítani. Minderről 2017 elején értesíteni fogom Önöket.

Addigis Boldog Karácsonyt és Újévet kívánok kedves Mindannyiuknak, megköszönve az évtizedek óta tartó szeretetüket és hűségüket, amire jövőre is igyekszem rászolgálni.

Az Önök megátalkodott, nyughatalan, vén csavargója, Hobo 
2016.12.24


Foto: Balsam Hill