HÍREK

2023.06.11
Meghalt

Döme Dezső

Meghalt Döme Dezső

 

Hihetetlen szériában vagyunk, mi, akik a HBB-ben megfordultunk. Kőrös Józsi, Szénich Jani, Fuchs Laci és Póka Egon után most Döme Dodi ment el.

A hatvanas évek végén a Bem rakparton, az akkori Miniben, még tinédzserként láttam először dobolni. A zene volt az élete, olyannyira, hogy irgalmatlan szorgalommal gyakorolt még az után is, hogy már nem volt zenekara.

Vidám természete és bohóckodásra való hajlama lehetővé tette, hogy a dobolás mellett énekeljen is. Velünk a „Megyen a hegyen a turista” és a „Cipzár” című kuplékat adta elő. Ezek az egekbe repítették őt, a klub közönség fekvő betegre nevette magát és nyilván ez is közrejátszott abban, hogy ráragadt az „előnyös testtartásban Döme Dezső” jellemrajz.  

A Hobo Blues Bandben legjobb teljesítményét a „Vadászat” lemezen nyújtotta, ahol káprázatos dobkiséretet adott a „Vészbanyákhoz.” 1989-ban játszott utoljára velünk, de én később is meghívtam egy-egy emlékező bulira, ahol a imádták.

Nemrég felhívott, hogy a következő, 80. születésnapi koncertemen szeretne velem játszani. Sajnos, ez már nem valósulhat meg.

Elveszítettük őt, aki még évek óta tartó zenészi magányában is reménykedve készült a visszatérésre. De társa szerető gondoskodása sem tudta megakadályozni halálát, mert hosszú évek óta súlyos szívproblémái voltak.

Hálás vagyok a Sorsnak, hogy játszhattam vele és ő hozzátette munkáimhoz, amit tudott.

Szomorúan búcsúzom tőle. Legyen neki könnyű a föld. 

Hobo