HÍREK

2019.10.18
Kicsit megkésve, bocs

Az első klub után

Kedves Barátaink!
 
Nagy várakozással néztem az új klub megnyitása elé. Az utolsó próbálkozások elsősorban a nem megfelelő, vagy nehezen megközelíthető helyszínek miatt nem sikerültek. Az új helyen, az új zenekarral viszont a legfrissebb dolgokat is kipróbálhatom, nemcsak a sikeres múlt felidézését jelentik a klubestek. Sőt, egyre bővülő repertoárral rendelekzünk, így az önismétlés fel sem merül, elkerülhető.
 
Már az első műsorban bemutathattunk egy fiatal, tehetséges új zeneszerzőt, Igali Csanádot, baki a „Luca, az utca macája” című kompozíciójával a csúcsra vitte a hangulatot. (Itt jegyezném meg, hogy a katolikus kántor címkéje mögött egy súlyos haknis rejtőzik, aki az egyik legutóbbi misén úrfelmutatáskor elaludt és csak a ministráns csengetésére ébredt fel, miközben a templom kórusa már orgonakiséret nélkül énekelte a zsoltárt. Emellett az agresszor Kiss Zoli arra akar kényszeríteni, hogy egyelőre csak egyetlen dalban, de mint gitáros, mutatkozzak be. Mivel még csak 74 vagyok, előttem az élet. De ha ez beválik, a zenekar éhen fog halni, mert egyedül játszom majd mindenhol.)
 
A teljes teltház és a fogadtatás nagy örömöt okozott és felszabadított. Igazi örömzenét játszottunk és a hangulat, a közönséggel való kapcsolat kicsit visszaidézte a néhai Lágymányosi Klub hangulatát. (Amiből én mindmáig élek.)
 
Sajnos, legalább ötvenen nem jutottak be, mivel a Katasztrófavédélem által jogosan megszigorított szabályok - ha székek is vannak a teremben - csak 200 főt engedélyeznek itt. Már az előadás előtt, a vezetőség részéről felmerült, hogy ha nincsenek benn ülőhelyek, még fokozni lehet a látogatottságot.
 
Igen ám, de rajtam kívül is sokan vannak, akik koruknál fogva már nehezen, vagy nem tudnak végigállni egy - szünettel együtt - háromórás eseményt.
 
Tehát felmerül a Lenin által már korábban felvetett probléma: Mi a teendő? (Csto gélaty?) Legyünk csak ennyien, vagy székek nélkül 250-en? Az igazság, hogy a Muzikum elvárásait figyelembe kell vennünk, hiszen a bevételből fizetnek.
 
Viszont felajánlották, hogy a november 23.-i esten kívül 2020-ban január 18.-án, február 29.én és április 25.-én folytathatjuk a sikerrel indult sorozatot. (Tehát jövőre is lesz Hobo klub.)
 
Jól esett hallani a hírt, hogy távozóban már többen megvették a november 23.-i bulira a jegyet.
 
A váratlan és nagy siker arra ösztönözte a Kántor urat, hogy legközelebb újabb szerzeménnyel álljon elő. A címe egyelőre titkos.)
 
A klub hírére több zenész jelentkezett, hogy vendégként fellépne itt. Egy dobos azt kérte, hogy engedjem meg, hogy egy tízperces dobszólót előadjon és utána római klasszikusokat is idézzen. („Édesanyám, meghalok, házasodni akarok. Édes fiam, ne haljál meg, inkább házasodjál meg a sötétben”, valamint „Szokeresz a vakeresz”.)
 
Nna, ezt már nem tudom fokozni, úgyhogy szeretettel üdvözlök mindenkit!
Hobo