Vendégkönyv

Nagy Sándor

Íródott: 2018 február 13

Kedves Hobo!
Isten éltesse még nagyon sokáig!!
Boldog születésnapot kívánok!
Tisztelettel:
Sándor

Benkő Lívia

Íródott: 2018 február 12

Kedves Hobo!
Második alkalommal láttam a Gulag virágai című előadását, művét. Most még nagyobb hatással volt rám, mint első alkalommal. Köszönöm, köszönjük az élményt!
Mintha más lett volna az előadás, mint akkor... lehet, hogy változtat rajta, vagy csak az én lelkem volt nyitva másra most, mint először?
Kérem, dolgozzon, amíg erejéből futja, nagyon nagy szükség van Önre!
üdvözlettel Benkő Lívia

haag ders

Íródott: 2018 február 09

Udvozletem Hobo bacsi, egy konyvet szeretnek a figyelmebe ajanlani, Lev Tolsztoj: Mi a muveszet? Hasonlo eletkorban irta. Minden jot: ders

JusikaCic

Íródott: 2018 január 22

Привет мы советуем обратить внимание на официальный магазин UGG Австралия в Российской Федерации. Эта обувь на сегодня считаются очень качественной демесезонной обувью и их реально покупать в зиму.

Однако, на сегодня компания заполучила доверие большинства и начала производить ассортимент разной обуви.

У нас на сайте как купить оригинал угги вы найдёте много интересных товаров. К тому же, на сейчас действуют распродажи на множество вариантов.

Отдельно необходимо отметить, что добротные мужские и женские угги находятся в распродаже.
Угги, которые мы продаём – считаются комфортной обувью, которую мы принимаем от подрядчиков.

На сегодняшний день в РФ это – редкость. Найти красивые модели угги ugg официальный сайт в москве возможно на ugg.msk.ru, ведь на сайте находится большой ассортимент UGG и не только.

Отдельно надо сказать, что у нас на ресурсе сейчас новые поставки, где вы можете выбрать премиум uggi 2018 года.

Lukács András

Íródott: 2017 december 30

Kedves Hobo!

Mindenekelőtt Kellemes ünnepeket és sikerekben gazdag Boldog Új Évet szeretnék kívánni, valamint megköszönni a Hobo karácsonyt. Az előző levelem, amit a Csokonai est után írtam, valamiért eltűnt. Szeretném itt megerősíteni, hogy engem még ma 2017-ben, majd 2018-ban is feltölt, menedéket ad, kiutat ebből a korhadó világból, ami körülvesz minket.
1997-ben egy véletlen folytán ismertem meg a Hobo Blues Bandet. Kamaszként az akkori ismerőseimmel sokszor lejártunk egy üzletbe, ahol épp egy Karthago lemezt kerestem, valamiért belehallgattam a Kövek az útról című Rolling Stones dalokból álló cd-be, és már akkor valami állatias őserő röpített egy másik útra, amin szerencsére még ma is járok. A karácsonyi koncert is megerősített abban, hogy olyan útra léptem, ami akár egy egész életre szólhat. "Az út az erdőn kétfelé ment, a kevésbé járt tetszett nekem." (Robert Frost Járatlan út című verséből részlet, elhangzik a Holt költők társaságában is). Szeretném megkérdezni Hobo véleményét erről a filmről, illetve érdeklődnék, milyen alkotások készültek a hippi korszakról, beat nemzedékről, amelyek érdemesek megnézésre? Az Úton szerintem borzasztó film (2013), viszont a Szelíd motorosok, a Hair, Zabriskie Point, Eper és vér, Pink Floyd The Wall szerintem remek alkotások, kismilliószor láttam már mindet. Más most nem jut eszembe, ami a hippi kultúrával vagy a beat nemzedékkel foglalkozik.
Szoktak ismerőseim úgy fogalmazni, hogy nem tartozom a tömegemberek közé, ami még inkább megerősít abban a hitben, hogy nekem egy keskenyebb ösvényen kell lépdelnem. Nem tudok és nem is szeretnék trendi lenni. Immár évek óta nem fogyasztok médiát (kivéve internet), mert szomorúan azt kell tapasztaljam, hogy mennyire beszivárog a gyűlölet ezáltal az életünkbe, tudatmódosított emberek az utcán, az üzletekben, mindenhol. Jim Morrison már a hatvanas években furcsa napokról írt, ez később még igazabb lett, ma ideért Amerika hozzánk is "Mi Amerikát akartuk, de csak a kukát küldték ide."
Ezen sorokból is látszik, milyen utakat nyitott meg előttem a Hobo életmű, ami a Hobo Ludens rendszeres olvasása után is egyre színesedik.
Köszönöm a Csokonai estet, Bob Dylant, József Attilát, még sorolhatnám, valamint a könyvet, a dedikálást. Ezeken az estéken áttörök a másik oldalra, ahol új élményeket tapasztalok meg, a lélek egy addig ismeretlen ajtaja kinyílik. Sokat gondolkodtam a koncert után, hogy megismerjük-e valaha is a fentet, illetve attól a Másik Magyarországtól nem lehet, hogy egyre jobban félünk? Ma még igazabbak ezek a sorok, mint megírásuk idején. Hiába "váltják új idők a régit", mégis mintha dolgok nem változnának.
Koncertekben gazdag 2018-as évet!

Üdvözlettel
András

Nagy Sándor

Íródott: 2017 december 23

Kedves Hobo!
Békés,boldog karácsonyt kívánok Önnek!
Tisztelettel:
Sándor

Hahn János, Kakas

Íródott: 2017 december 15

Csak ennyi...KÖSZÖNÖM!!!

Sándor Ottó

Íródott: 2017 december 05

Kedves Hobo!

A versvonaton minden produkció élmény volt. De! A Tied volt egyedül olyan, mint egyetlen nagy 30 perces hidegrázás.
Köszönjük!
Sándor Ottó

Hobo válasza

Íródott: 2017 december 10

Nagy ötlet volt ez a vonat. Megtisztelő volt Jordánnal és Sebő Ferivel együtt utazni, még ha nem is játszottunk együtt, mint a kilencvenes években a Merlinben.

Köszönöm sorait és üdvözlöm.
Hobo

Máté

Íródott: 2017 december 04

Tisztelt Hobo Úr!

Részt vettem az ön által előadott Ady Endre esten november 15-én Kaposváron. Sok idő eltelt azóta, de azt hiszem, most van a legalkalmasabb időpont, hogy felkeressem.
Sokat gondolkodtam, hogy fellépése után megvárjam-e, ahogy azt sokan tették, de arra jutottam, hogy szavaim elhalványultak volna illetve elvesztek volna a rengeteg gratuláció mellett.

Mit is mondhatnék? Nem vagyok sznob. Az irodalom szerelmese vagyok, de nem járok el bárminemű felolvasóestre, azért, hogy az első sorból "sugározzam" kultúrális felsőbbrendűségem, úgy, hogy az előadóművész sorai sötétek számomra mint az éjszaka.
Ez más volt. Ady költőóriás számomra maga a KÖLTŐ. Verseinek sorai a mai napig aktuálisak, minden egyes versszak villámcsapásként hatol az ember szívébe, és mint valami hatalmas belső mennydörgés szorítja össze az ember gyomrát!

Az, tisztelt Hobo úr, ahogy ön zsigerből adta elő, Ady zsigerből alkotott műveit EMBERFELETTI VOLT! Előadása minden nemzetközi színpadon, minden városban, minden közönség előtt megállná a helyét! Viselt bőrkabátja a kopott fogason, sugározta magából az ön egyszerű, de nagyszerűségét! Varázslatos volt, és lenyűgöző, ahogy pucc, fény, csillogás nélkül, magába szívta azt a rengeteg energiát, amit az Ady versek sugároznak, és ezt az elnyelt energiát 5x akkora impulzusként robbantotta oda a nagyérdeműnek.
Mindezt azzal az esendő emberséggel, azzal a halandósággal, sérülékenységgel és érzékenységével tette, ami utánozhatatlan!
Úgy éreztem magamat a performansz alatt, mintha egy egymenetes boxmeccsen vettem volna részt, egy profi boxolóval. Ön jött, és az első 3 percben, mikor a szemembe beszélt úgy kiütött, hogy magamhoz sem tértem! Rászámolás sem volt, mert lélekzetvételnyi felocsudást nem hagyott, csak ütött tovább! Egyszerűen zseniális volt! Zseniális! Aki mellettem ült, azt mondta, hogy úgy néztem végig, hogy nem is pislogtam! Teljesen lenyűgözött, azt kell mondjam, életem egyik legmeghatározóbb 1 óra 10 perce volt, és nem fogom elfeledni míg élek!
Fogadja őszinte gratulációm, és mély hódolatom!
Tisztelettel: Egy kaposvári 20 éves fiú
UI: Őszintén remélem, hogy eljut önhöz a levelem!

Hobo válasza

Íródott: 2017 december 10

Tisztelt Fiatalember!

Annyi minden van, amit szeret az ember, olvas, hallgat, néz. Aminek köszönheti, hogy él. Nekem az Önhöz hasonló emberek kitartó figyelme miatt megadatott, hogy azt csinálhassam, amit szeretek, akarok. Sokkal több mindent szeretek, mint amit elő tudok adni és olvasni, nézni, hallgatni jobb, mint előadni.
Ady Endre esetében ez a rám vert, rohadt "muszáj-herkulesség" nem engedett évtizedek óta nyugodni. Ám mindvégig előttem lebegett Latinovits Ady-este és visszatartott. Végül a körülöttünk rotyogó mocsok miatt belém égett az üzenet: "Ezek itt honuk fórumát feldúlták. Hullacsarnok ez, hol meghalni, se feltámadni nem tudnak hullák.."
Aztán belevágtam.

Ha tetszik, ha nem, ez van. Örülök, hogy Önnek tetszett.

Köszönöm levelét és üdvözlöm.
Hobo

Maár Tamás

Íródott: 2017 november 26

Kedves Hobo!

Tegnapelőtt, a születésnapomon láttam lányommal az Ady estjét. Az Őrzők utolsó versszakát két méterről, a szemembe nézve szavalta. Köszönöm! Ezt is, és mindent!
Tartsa meg Isten még sokáig!

Maár Tamás

Hobo válasza

Íródott: 2017 december 10

Köszönöm sorait és én is minden jót kívánok!

Hobo

Írjon Hobonak, és ő válaszol