Vendégkönyv

Veres Lili

Íródott: 2018 február 26

Tisztelt Hobo!

Meg szeretném köszönni, hogy az "A Gulág virágai" című darabját lehetőségünk volt látni a veszprémi gimnáziumunkon keresztül! Egy igazán különleges élménnyel gazdagodtunk, hálásak vagyunk Önnek a mai napon tanultakért!

Remélem, hogy hamarosan újra lesz hasonló lehetőségünk.
További szép napot kívánok!
Köszönjük szépen a mai délutánt.

Hanzli Farkas Valéria

Íródott: 2018 február 21

Tisztelt Művész Úr!
Köszönjük Önnek, hogy a Nem adom fel Kávézóban ismételten meghallgathattuk. Már a beszélgetés helyszíne is méltó és példaértékű volt az Ön által elmondott tartalmas gondolatokhoz. Párommal együtt nagy tisztelői vagyunk irodalmi és zenei munkásságának. Mély hatást gyakorolt ránk, amint többek mellett Viszockij, József Attila vagy Ady Endre műveit tolmácsolja. Köszönjük a felemelő élményeket! Sok erőt és jó egészséget kívánunk, hogy életművét még hosszú ideig gyarapíthassa! Üdvözlettel: Hanzli Farkas Valéria és Piatsek György

Holpertné Pogrányi Ildikó

Íródott: 2018 február 14

Drága Hobo!
Olyan gyorsnak tűnt ez az év, ami az előző születésnap óta eltelt, mégis mennyi minden történt ezalatt! Köszönhető ez elszántságodnak, rendíthetetlen szorgalmadnak, kitartásodnak, ami az újabb és újabb tervek sikeres megvalósításához vezettek. Mi pedig minden új dolgot örömmel fogadtunk, mert kivétel nélkül tökéletesre sikeredtek. Örülök, hogy sok mindennek részese lehettem.
Már megint sokat vártunk a koncertre, ami (még ha Egonék nélkül volt is)hatalmas tömegeket vonzott. Jó volt egy kicsit Billt is újra látni. (De rég voltam azelőtt a Tabánban!)
A Művészetek Völgyében a két koncert elementáris erővel hatott ránk (és talán a Bandára is). Taliándörögdön a szakadó eső ellenére is nagyon jól éreztük magunkat. A Panoráma színpadnál kárpótlásul teltház volt, eszméletlenül jó hangulatú koncerttel. Az előadóként meghívott vendégek több-kevesebb sikert hoztak, de az biztos, hogy mindegyikük emlékezetes marad. És nem mehetek el szó nélkül a hagyományos Hobológiák, az önálló estek mellett (némelyik épp hogy csak plusz fokokban). Gyorsan eltelt ez a 10 nap!
Aztán hamarosan egyedülálló előadás volt a Bakáts Feszten. Szűcs Nelli remekül oldotta meg a különös helyzetet.
A Nemzeti Színházban másodjára láthattam a Dylan estet, ahol már kiegészült a kísérő zenészek csapata. Jó volt előtte hallgatni a jó hangulatú, oldott beszélgetést Vidnyánszky Attilával. És a koncert se volt rossz! :D Nagyon várom a cd megjelenését, amihez szerencsére egyre közelebb vagyunk.
Komáromban Márti közreműködésének köszönhetően megkaptam a könyvet. A dedikáláshoz írt szöveg nagyon a szívemhez szólt. Köszönöm!
És milyen jó, hogy nem hagytam ki a versvonatot! Nagyon szép megemlékezés volt! Annyira jó volt hallgatni a vonat zakatolása mellett a verseket. Csak egyszer tudtam (mertem) belógni oda, ahova sajnos nem szólt az összes előadásra a jegyem, a Hobo vagonba.
A Hobo karácsonyon szerintem sokan 10 - 20 évvel fiatalabbnak éreztük magunkat, még akkor is, ha mi ültünk.
A Muzikumban újra együtt volt a Dylan zenekar, rendkívül egyedi koncertben volt részünk.

Kívánom, hogy a következő év hasonló sok jót hozzon mindannyiunk számára. Mindehhez sok erőt, kitartást, türelmet és nagyon boldog születésnapot kívánok!

"az a kézműves csaj, aki Tata mellett lakik" :D

Volkov

Íródott: 2018 február 13

SZÜLETÉSNAPOMRA

Harminckét éves lettem én -
meglepetés e költemény
csecse
becse:

ajándék, mellyel meglepem
e kávéházi szegleten
magam
magam.

Harminckét évem elszelelt
s még havi kétszáz sose telt.
Az ám,
Hazám!

Lehettem volna oktató,
nem ily töltőtoll koptató
szegény
legény.

De nem lettem, mert Szegeden
eltanácsolt az egyetem
fura
ura.

Intelme gyorsan, nyersen ért
a „Nincsen apám” versemért,
a hont
kivont

szablyával óvta ellenem.
Ideidézi szellemem
hevét
s nevét:

„Ön, amig szóból értek én,
nem lesz tanár e féltekén” -
gagyog
s ragyog.

Ha örül Horger Antal úr,
hogy költőnk nem nyelvtant tanul,
sekély
e kéj -

Én egész népemet fogom
nem középiskolás fokon
taní-
tani!
--------------------------------------------------------------

Boldog születésnapot kívánok!

Kovács András

Íródott: 2018 február 13

Kedves Hobo!
Nagyon boldog születésnapot jó egészséget kívánok.
Tisztelettel: Kovács András

Nagy Sándor

Íródott: 2018 február 13

Kedves Hobo!
Isten éltesse még nagyon sokáig!!
Boldog születésnapot kívánok!
Tisztelettel:
Sándor

Benkő Lívia

Íródott: 2018 február 12

Kedves Hobo!
Második alkalommal láttam a Gulag virágai című előadását, művét. Most még nagyobb hatással volt rám, mint első alkalommal. Köszönöm, köszönjük az élményt!
Mintha más lett volna az előadás, mint akkor... lehet, hogy változtat rajta, vagy csak az én lelkem volt nyitva másra most, mint először?
Kérem, dolgozzon, amíg erejéből futja, nagyon nagy szükség van Önre!
üdvözlettel Benkő Lívia

haag ders

Íródott: 2018 február 09

Udvozletem Hobo bacsi, egy konyvet szeretnek a figyelmebe ajanlani, Lev Tolsztoj: Mi a muveszet? Hasonlo eletkorban irta. Minden jot: ders

JusikaCic

Íródott: 2018 január 22

Привет мы советуем обратить внимание на официальный магазин UGG Австралия в Российской Федерации. Эта обувь на сегодня считаются очень качественной демесезонной обувью и их реально покупать в зиму.

Однако, на сегодня компания заполучила доверие большинства и начала производить ассортимент разной обуви.

У нас на сайте как купить оригинал угги вы найдёте много интересных товаров. К тому же, на сейчас действуют распродажи на множество вариантов.

Отдельно необходимо отметить, что добротные мужские и женские угги находятся в распродаже.
Угги, которые мы продаём – считаются комфортной обувью, которую мы принимаем от подрядчиков.

На сегодняшний день в РФ это – редкость. Найти красивые модели угги ugg официальный сайт в москве возможно на ugg.msk.ru, ведь на сайте находится большой ассортимент UGG и не только.

Отдельно надо сказать, что у нас на ресурсе сейчас новые поставки, где вы можете выбрать премиум uggi 2018 года.

Lukács András

Íródott: 2017 december 30

Kedves Hobo!

Mindenekelőtt Kellemes ünnepeket és sikerekben gazdag Boldog Új Évet szeretnék kívánni, valamint megköszönni a Hobo karácsonyt. Az előző levelem, amit a Csokonai est után írtam, valamiért eltűnt. Szeretném itt megerősíteni, hogy engem még ma 2017-ben, majd 2018-ban is feltölt, menedéket ad, kiutat ebből a korhadó világból, ami körülvesz minket.
1997-ben egy véletlen folytán ismertem meg a Hobo Blues Bandet. Kamaszként az akkori ismerőseimmel sokszor lejártunk egy üzletbe, ahol épp egy Karthago lemezt kerestem, valamiért belehallgattam a Kövek az útról című Rolling Stones dalokból álló cd-be, és már akkor valami állatias őserő röpített egy másik útra, amin szerencsére még ma is járok. A karácsonyi koncert is megerősített abban, hogy olyan útra léptem, ami akár egy egész életre szólhat. "Az út az erdőn kétfelé ment, a kevésbé járt tetszett nekem." (Robert Frost Járatlan út című verséből részlet, elhangzik a Holt költők társaságában is). Szeretném megkérdezni Hobo véleményét erről a filmről, illetve érdeklődnék, milyen alkotások készültek a hippi korszakról, beat nemzedékről, amelyek érdemesek megnézésre? Az Úton szerintem borzasztó film (2013), viszont a Szelíd motorosok, a Hair, Zabriskie Point, Eper és vér, Pink Floyd The Wall szerintem remek alkotások, kismilliószor láttam már mindet. Más most nem jut eszembe, ami a hippi kultúrával vagy a beat nemzedékkel foglalkozik.
Szoktak ismerőseim úgy fogalmazni, hogy nem tartozom a tömegemberek közé, ami még inkább megerősít abban a hitben, hogy nekem egy keskenyebb ösvényen kell lépdelnem. Nem tudok és nem is szeretnék trendi lenni. Immár évek óta nem fogyasztok médiát (kivéve internet), mert szomorúan azt kell tapasztaljam, hogy mennyire beszivárog a gyűlölet ezáltal az életünkbe, tudatmódosított emberek az utcán, az üzletekben, mindenhol. Jim Morrison már a hatvanas években furcsa napokról írt, ez később még igazabb lett, ma ideért Amerika hozzánk is "Mi Amerikát akartuk, de csak a kukát küldték ide."
Ezen sorokból is látszik, milyen utakat nyitott meg előttem a Hobo életmű, ami a Hobo Ludens rendszeres olvasása után is egyre színesedik.
Köszönöm a Csokonai estet, Bob Dylant, József Attilát, még sorolhatnám, valamint a könyvet, a dedikálást. Ezeken az estéken áttörök a másik oldalra, ahol új élményeket tapasztalok meg, a lélek egy addig ismeretlen ajtaja kinyílik. Sokat gondolkodtam a koncert után, hogy megismerjük-e valaha is a fentet, illetve attól a Másik Magyarországtól nem lehet, hogy egyre jobban félünk? Ma még igazabbak ezek a sorok, mint megírásuk idején. Hiába "váltják új idők a régit", mégis mintha dolgok nem változnának.
Koncertekben gazdag 2018-as évet!

Üdvözlettel
András

Írjon Hobonak, és ő válaszol