Szigorúan nyílvános

. . .

November 21-én Hobo a Lánchíd rádió vendége volt.
(Műsorajánló)

SZIGORÚAN NYILVÁNOS: 2009. november 21-én, 23.05-23.55-ig
Szerkesztő-műsorvezető: Bizse Ferenc és Lentulai Krisztián

Circus Hungaricus címmel Földes László elkészítette – sokak szerint – pályafutása eddigi legjobb és egyik legfontosabb albumát. A lemezbemutató koncert előtt zenéről, irodalomról, társadalmi jelenségekről és műhelytitkokról faggatja Hobót Bizse Ferenc és Lentulai Krisztián.

A Hobo Blues Banddel az elmúlt években készített három album után szólólemezzel jelentkezett Földes László (Hobo); a mai Magyarország hangulatát sajátosan bemutató Circus Hungaricus – a vájt fülű kritikusok szerint is - sokkal inkább rockosra, mint bluesosra, valamint meglepően szókimondóra sikeredett.

Az album komor, de őszinte képet fest a mai Magyarország helyzetéről. Hobo – mind a lemezen, mind a Szigorúan Nyilvános adásában - kendőzetlenül hangot ad véleményének; a kritikán túl azonban ötleteket is ad, mit kellene tennünk ahhoz, hogy javuljon a helyzet:

„Azt úgysem érjük el, hogy a politika, vagy a bankok világa, vagy a művészvilág, vagy ami itt folyik azt megváltoztassuk…Magunkat változtassuk meg, magunk körül tegyünk rendet, s akkor a WC-s néni helyett lehetünk eleinte európai portások, a végén pedig ki tudja, mi minden még…”

Az lemez valamennyi dalának zenéjét Madarász Gábor szerezte; a jövő évi Oscarra nevezett magyar film, a Kaméleon zeneszerzőjét egy barátja ajánlotta Hobónak. Egy különleges hangulatú duett is elfért a Circus Hungaricus dalai között, amelyben Földes partnere Rúzsa Magdi. A sejtelmes hangulatú lemezborító Juhász Balázs képzőművész munkáját dicséri: a háttérben a kopott magyar cirkuszi sátor látható, előtérben letarolt napraforgótábla madárijesztővel.

„A Circus Hungaricus egy veszélyes hely. De szeretnünk kell ezt a cirkuszt, mert a miénk!” – hangsúlyozza az énekes-szövegíró a műsorban, amelyben – az album vadonatúj dalainak bemutatása mellett – szó esik zenéről, színházról, társadalmi jelenségekről és műhelytitkokról.

 

« Vissza
AKTUÁLIS

Bill és Hobo újra együtt

Kolozsvár, Fő tér, 2017. aug. 18.
RÉSZLETEK »
HÍRLEVÉL
Teljes név:
E-mail cím:
Lakcím:
HOBO 2009 © Minden jog fenntartva!

Jogi nyilatkozat

Amennyiben szeretne feliratkozni hírlevelünkre, kérjük fogadja el a jogi nyilatkozatot!


Hírlevél feliratkozása során eltárolt adatoknak jogi adatvédelmi nyilatkozatának helye...

Rendelési feltételek

Kedves Vásárlóink!

Szeretnénk felhívni figyelmét néhány megrendeléssel kapcsolatos, fontos információra:

Mindenek előtt kérjük, hogy a kért adatokat (név, lakcím, telefon) a gyors és precíz kiszállítás érdekében pontosan töltse ki. Adatait harmadik félnek csak a szállítással kapcsolatosan adjuk át, akik szintén felelősséget vállaltak azok bizalmas kezelése érdekében.

A megrendelőlap Megjegyzés rovatában tüntetheti fel a vásárlással kapcsolatos üzeneteit (pl. dedikálás, személyes átvételi igény…)

Amennyiben bármi okból problémát jelentene a webáruházon keresztül történő vásárlás, úgy megrendelését feladhatja e-mailen (info@hobo.hu ) vagy akár postai úton is (Rock Diszkont 1068 Budapest, Király utca 108.).
Ez esetben kérjük pontosan tüntesse fel:
- az Ön nevét (és ha eltérő, akkor a számlázási nevet)
- pontos címét, irányítószámmal (ha eltérő, akkor a számlázási címet)
- telefonos elérhetőséget és e-mail címét
- a megrendelt áru pontos címét és darabszámát

A Webáruházat a Rock Diszkont üzemelteti. A termékek mellett feltűntetett fogyasztói árak az általános forgalmi adót (ÁFÁ-t) már tartalmazzák, a kézbesítés költségeit azonban nem.
Ennek összege futárszolgálat igénybevétele esetén belföldön általában 1290 Ft csomagonként.  A megrendelt áruk kiszállítását a GLS Hungary Kft biztosítja.
(Határon túli szállítási megrendelések egyeztetése folyamatban van.)

Amennyiben úgy gondolja, személyesen is átveheti csomagját  a Rock Diszkont üzletben: 1068 Budapest, Király utca 108. Telefon: +36 (1) 341-3350. (hétköznanap 9-18 óráig, szombaton 9-13 óráig).
Kérjük, hogy személyes átvételi igényét feltétlenül jelezze megrendeléskor a Megjegyzés rovatnál!

Kellemes böngészést, jó vásárlást kíván Mindenkinek
Webmester
info@hobo.hu