Adjatok a kutyáknak húst! - Hobó

. . .

Földes László Hobó Vlagyimir Viszockij dalaiból összeállított önálló estjének premierje 1998. szeptember 25-én volt a Merlin Színházban. Immár tizenharmadik éve töretlen sikerrel énekli Hobó magyarul Viszockij keserédes, túlfűtött, indulatos, dühös, mégis törékenységet leplező dalait.

„Ő belehalt a létező szocializmusba, én túléltem“ – mondja Hobó, aki nemcsak előadja, de fordította is az orosz színész, énekes szerzeményeit. – Dalait meg sem próbáltam úgy előadni, ahogy ő tette. Nem tudok gitározni, így harmóniát, dallamait, sorait a rockzene hangzásával játszom el magyarul. S kizárólag azokat, amelyeket saját hazámban és saját utamon érvényesnek érzek.“

Viszockij rövid élete során több mint 600 verset írt, ezek nagy részét meg is zenésítette, első dala 1962-ben született. Énekelt klubokban, színházban, szabadtéren, utcán és lakásokban – ahol éppen engedték. Egy szál gitárral, egymást kioltó indulatokkal dalolt szabadságról, hatalomról, háborúról, emberekről, gátlástalanul és önként vállalva az alkotói szabadsággal járó elkerülhetetlen magányt. Szamizdatban kiadott versei kézről-kézre jártak, dalait kazettákon terjesztették, koncertjeit az utolsó pillanatban tiltotta be a hatalom. Kultusza halála után egyre nőtt, nevének említése ma egybeforr az orosz kultúrával, a verssorokból áradó nyers erő ma is megérint, és ezek tolmácsolásához nem találhatunk eredetibb előadót mint Földes László Hobó.

A Csiky Gergely Színházban 2012. február 17-én 19.00 órakor láthatják az előadást, melynek egyik érdekessége, hogy az előadó és a nézők is a nagyszínpadon, a vasfüggöny mögött helyezkednek el egy közös, intim térben.

Bővebb információkért keressék a Csiky Gergely Színház jegyirodájának munkatársait személyesen a Fő utca 7. szám alatt, telefonon a 82/511-207, 511-208, 511-209 számokon, vagy a www.csiky.hu-n.

Az előadásra megvásárolt jegyek a Kapos Étteremben 30% kedvezményre jogosítják fel tulajdonosaikat március 2-ig. Kapocs – ami összeköt.

AKTUÁLIS

Bill és Hobo újra együtt

Kolozsvár, Fő tér, 2017. aug. 18.
RÉSZLETEK »
HÍRLEVÉL
Teljes név:
E-mail cím:
Lakcím:
HOBO 2009 © Minden jog fenntartva!

Jogi nyilatkozat

Amennyiben szeretne feliratkozni hírlevelünkre, kérjük fogadja el a jogi nyilatkozatot!


Hírlevél feliratkozása során eltárolt adatoknak jogi adatvédelmi nyilatkozatának helye...

Rendelési feltételek

Kedves Vásárlóink!

Szeretnénk felhívni figyelmét néhány megrendeléssel kapcsolatos, fontos információra:

Mindenek előtt kérjük, hogy a kért adatokat (név, lakcím, telefon) a gyors és precíz kiszállítás érdekében pontosan töltse ki. Adatait harmadik félnek csak a szállítással kapcsolatosan adjuk át, akik szintén felelősséget vállaltak azok bizalmas kezelése érdekében.

A megrendelőlap Megjegyzés rovatában tüntetheti fel a vásárlással kapcsolatos üzeneteit (pl. dedikálás, személyes átvételi igény…)

Amennyiben bármi okból problémát jelentene a webáruházon keresztül történő vásárlás, úgy megrendelését feladhatja e-mailen (info@hobo.hu ) vagy akár postai úton is (Rock Diszkont 1068 Budapest, Király utca 108.).
Ez esetben kérjük pontosan tüntesse fel:
- az Ön nevét (és ha eltérő, akkor a számlázási nevet)
- pontos címét, irányítószámmal (ha eltérő, akkor a számlázási címet)
- telefonos elérhetőséget és e-mail címét
- a megrendelt áru pontos címét és darabszámát

A Webáruházat a Rock Diszkont üzemelteti. A termékek mellett feltűntetett fogyasztói árak az általános forgalmi adót (ÁFÁ-t) már tartalmazzák, a kézbesítés költségeit azonban nem.
Ennek összege futárszolgálat igénybevétele esetén belföldön általában 1290 Ft csomagonként.  A megrendelt áruk kiszállítását a GLS Hungary Kft biztosítja.
(Határon túli szállítási megrendelések egyeztetése folyamatban van.)

Amennyiben úgy gondolja, személyesen is átveheti csomagját  a Rock Diszkont üzletben: 1068 Budapest, Király utca 108. Telefon: +36 (1) 341-3350. (hétköznanap 9-18 óráig, szombaton 9-13 óráig).
Kérjük, hogy személyes átvételi igényét feltétlenül jelezze megrendeléskor a Megjegyzés rovatnál!

Kellemes böngészést, jó vásárlást kíván Mindenkinek
Webmester
info@hobo.hu