Hobo: szolgálom a közönséget

. . .

Immáron Kossuth-díjas bluesénekes, dalszerző, szövegíró és színész - Földes László Hobo, aki talán a világ leghíresebb “hoboja”. Nem tartja magát sem az underground, sem a mainstream képviselőjének, “egyedül megyek az úton” - mondja. Meglepődne, ha tudná, hogy lélekben mennyire vele tartanak.

“József Attila művei állandó aktualitása már egészen fiatalon érdekelt, és nagy hatással van rám a mai napig. Aztán a 70-es években megismerkedtem Jim Morrison dalaival. Meghallgattam az Absolutely Live című The Doors lemezt, és lenyűgözött, amikor a Backdoor Man című dalban Morrison elbődül, mint egy oroszlán. Elkezdett érdekelni, hogy miért teszi ezt. Aztán közelebbről megfigyelve a művészetét, lenyűgözött, hogyan ötvözi a költészetet a dalokkal, hogyan csinál két perces bluesból tizenöt perces kompozíciót. Megfogott az is, ahogyan Morrison felszabadítja saját ösztöneit: improvizációival és mozgásával egyfajta rituálévá változtatva a koncertet, a közönséget is belevonva. Viszockij művészetében is természetesen az előadói tehetség, valamint a különleges helyzete varázsolt el: az, ahogyan a színházi és művészeti körökben elért népszerűségét a saját védelmére felhasználta, úgy, hogy mindvégig hű maradt önmagához.”

A Hobo Blues Band búcsúkoncertjén közel 20 ezer ember köszönt el a zenekartól. Hobo szerint “dermesztő volt, hogy olyan emberek, akik az utcán gyűlölik és kirekesztik egymást, mert más valláshoz, népcsoporthoz, generációhoz tartoznak a koncerten együtt énekeltek”. “Ez tovább erősítette bennem a kötelességtudatot, hogy szolgáljam az embereket. Adós fizess! Eljött az idő, hogy visszaadjak valamit abból, amit az évek alatt kaptam. Lehet, hogy nem érzi a közönség, de őket szolgálom” - mondta.Földes László Hobo jövőre új albumot tervez megjelentetni, mellette Requiem a bluesért címmel zenés színpadi művet is ír. Utcazenész című monodrámáján is dolgozik, amely a magyar rock zene elmúlt ötven évét érinti majd.  Tervezi, hogy a Gulag egyik egykori munkatáborában született versek közül is megzenésít néhányat, és szeretne egy Bob Dylan estet is, természetesen magyar nyelvű dalokkal. A sor itt nem áll meg: mivel lassacskán visszavonul a Rolling Stones, aktuálissá válik egy újabb könyv a zenekarról - a legutóbbit 1982-ben írta.
« Vissza
AKTUÁLIS
HÍRLEVÉL
Teljes név:
E-mail cím:
Lakcím:
HOBO 2009 © Minden jog fenntartva!

Jogi nyilatkozat

Amennyiben szeretne feliratkozni hírlevelünkre, kérjük fogadja el a jogi nyilatkozatot!


Hírlevél feliratkozása során eltárolt adatoknak jogi adatvédelmi nyilatkozatának helye...

Rendelési feltételek

Kedves Vásárlóink!

Szeretnénk felhívni figyelmét néhány megrendeléssel kapcsolatos, fontos információra:

Mindenek előtt kérjük, hogy a kért adatokat (név, lakcím, telefon) a gyors és precíz kiszállítás érdekében pontosan töltse ki. Adatait harmadik félnek csak a szállítással kapcsolatosan adjuk át, akik szintén felelősséget vállaltak azok bizalmas kezelése érdekében.

A megrendelőlap Megjegyzés rovatában tüntetheti fel a vásárlással kapcsolatos üzeneteit (pl. dedikálás, személyes átvételi igény…)

Amennyiben bármi okból problémát jelentene a webáruházon keresztül történő vásárlás, úgy megrendelését feladhatja e-mailen (info@hobo.hu ) vagy akár postai úton is (Rock Diszkont 1068 Budapest, Király utca 108.).
Ez esetben kérjük pontosan tüntesse fel:
- az Ön nevét (és ha eltérő, akkor a számlázási nevet)
- pontos címét, irányítószámmal (ha eltérő, akkor a számlázási címet)
- telefonos elérhetőséget és e-mail címét
- a megrendelt áru pontos címét és darabszámát

A Webáruházat a Rock Diszkont üzemelteti. A termékek mellett feltűntetett fogyasztói árak az általános forgalmi adót (ÁFÁ-t) már tartalmazzák, a kézbesítés költségeit azonban nem.
Ennek összege futárszolgálat igénybevétele esetén belföldön általában 1290 Ft csomagonként.  A megrendelt áruk kiszállítását a GLS Hungary Kft biztosítja.
(Határon túli szállítási megrendelések egyeztetése folyamatban van.)

Amennyiben úgy gondolja, személyesen is átveheti csomagját  a Rock Diszkont üzletben: 1068 Budapest, Király utca 108. Telefon: +36 (1) 341-3350. (hétköznanap 9-18 óráig, szombaton 9-13 óráig).
Kérjük, hogy személyes átvételi igényét feltétlenül jelezze megrendeléskor a Megjegyzés rovatnál!

Kellemes böngészést, jó vásárlást kíván Mindenkinek
Webmester
info@hobo.hu