Hobo Az ember Tragédiájában

. . .

Hobo is énekel Az ember Tragédiájában

Szeged - Gőzerővel zajlanak a 80 éves Szegedi Szabadtéri Játékok idei ünnepi nyitóelőadásának, Az ember tragédiájának a próbái Budapesten. A produkciót jegyző Kossuth-díjas rendező, Vidnyánszky Attila Hobónak is szerepet szánt a darabban.

– A londoni színben, egy zárt jelenetben énekelek és mondok el egy verset. Az a dolog pikantériája, hogy nem vagyok színész, és nem is szoktam színészi feladatokat elvállalni, mert tudom, hogy nincs ilyen képességem. Ez azonban két olyan jelentőségű vers, ami különösen nagy erőt, felhangot kap akkor, ha nem egy olyan színész mondja el, aki a darabban több színben is megjelenik, hanem én csinálom meg. Ráadásul a próbák során kialakulhat, hogy más jelenetekben is meg kell jelennem. A produkció zenéit Verebes Ernő írja, akivel a Pilinszky-lemezemen dolgoztam együtt annak idején. Így aztán jól ismeri az erényeimet és a hiányosságaimat, a hangom jellegzetességeit. Biztos vagyok benne, hogy nem egy tenoráriát kell majd előadnom – fogalmaz Hobo, aki a rendezővel, Vidnyánszky Attilával több mint egy évtizede dolgozik Beregszászon, Debrecenben és az Új Színházban is. A debreceni teátrum társulatának hatodik éve tagja.

– A produkció több szereplőjével is felléptem már, Gáspár Sándorral az Új Színházban, Blaskó Péterrel pedig Miskolcon játszottam még a nyolcvanas években. A Szegedi Szabadtéri Játékokon annak idején a Szinetár Miklós által rendezett Tragédia-produkciót láttam; a mesteremmel, Fodor Lajossal néztük meg. Emlékezetes számomra egy korábbi, budapesti előadás is Major Tamás rendezésében, Éva szerepében Váradi Hédivel. 2001-ben pedig láttam a beregszásziak Tragédiáját, amelyet Attila rendezett. József Attila-estemet több mint háromszázszor játszottam, Viszockij-, Villon-, Pilinszky-estjeimet is sokan látták, így azok, akik figyelik, hogy mit csinálok, nem lepődnek meg ezen a fellépésemen sem. Réges-rég elmúlt az az idő, amikor a munkámat kizárólag a Hobo Blues Band jellemezte. A kettő inkább erősíti egymást, a kilencvenes évektől sokan az előadóestjeimről jöttek a Hobo Blues Band-koncertekre. Korábban ez fordítva is megtörtént. Most egyensúlyban van a kettő. Különösen azóta, hogy februárban befejeztem a Hobo Blues Bandet, a zenei jellegű fellépéseim iránt óriási érdeklődés tapasztalok, mert sokan az hitték, az éneklést teljesen abbahagyom – mondja Hobo, aki alig várja, hogy a Tragédia csapata a hónap második felében leköltözzön Szegedre, és a Dóm téren folytassa a próbákat.
« Vissza
AKTUÁLIS

Bill és Hobo újra együtt

Kolozsvár, Fő tér, 2017. aug. 18.
RÉSZLETEK »
HÍRLEVÉL
Teljes név:
E-mail cím:
Lakcím:
HOBO 2009 © Minden jog fenntartva!

Jogi nyilatkozat

Amennyiben szeretne feliratkozni hírlevelünkre, kérjük fogadja el a jogi nyilatkozatot!


Hírlevél feliratkozása során eltárolt adatoknak jogi adatvédelmi nyilatkozatának helye...

Rendelési feltételek

Kedves Vásárlóink!

Szeretnénk felhívni figyelmét néhány megrendeléssel kapcsolatos, fontos információra:

Mindenek előtt kérjük, hogy a kért adatokat (név, lakcím, telefon) a gyors és precíz kiszállítás érdekében pontosan töltse ki. Adatait harmadik félnek csak a szállítással kapcsolatosan adjuk át, akik szintén felelősséget vállaltak azok bizalmas kezelése érdekében.

A megrendelőlap Megjegyzés rovatában tüntetheti fel a vásárlással kapcsolatos üzeneteit (pl. dedikálás, személyes átvételi igény…)

Amennyiben bármi okból problémát jelentene a webáruházon keresztül történő vásárlás, úgy megrendelését feladhatja e-mailen (info@hobo.hu ) vagy akár postai úton is (Rock Diszkont 1068 Budapest, Király utca 108.).
Ez esetben kérjük pontosan tüntesse fel:
- az Ön nevét (és ha eltérő, akkor a számlázási nevet)
- pontos címét, irányítószámmal (ha eltérő, akkor a számlázási címet)
- telefonos elérhetőséget és e-mail címét
- a megrendelt áru pontos címét és darabszámát

A Webáruházat a Rock Diszkont üzemelteti. A termékek mellett feltűntetett fogyasztói árak az általános forgalmi adót (ÁFÁ-t) már tartalmazzák, a kézbesítés költségeit azonban nem.
Ennek összege futárszolgálat igénybevétele esetén belföldön általában 1290 Ft csomagonként.  A megrendelt áruk kiszállítását a GLS Hungary Kft biztosítja.
(Határon túli szállítási megrendelések egyeztetése folyamatban van.)

Amennyiben úgy gondolja, személyesen is átveheti csomagját  a Rock Diszkont üzletben: 1068 Budapest, Király utca 108. Telefon: +36 (1) 341-3350. (hétköznanap 9-18 óráig, szombaton 9-13 óráig).
Kérjük, hogy személyes átvételi igényét feltétlenül jelezze megrendeléskor a Megjegyzés rovatnál!

Kellemes böngészést, jó vásárlást kíván Mindenkinek
Webmester
info@hobo.hu