Hegyalja Fesztivál 2010

. . .

A Hegyalján már többször megtörtént, hogy Bill és Hobó egymás után lépett fel. Most is profin szerveztek a színpad szervezői, Bill Hobó előtt játszott, Földes be is szállt egy Bye, Bye, Johnny-ra. Ugyanez visszafele már nem működött, Bill nem várta meg Hobó kezdését...

Bár "Hobó és barátai" néven volt a koncert hírdetve, és tudom, hogy ez hivatalosan nem HBB, hanem Hobó szóló, én ezt a felállást mégis HBB-ként könyvelem. Méghozzá húsz éve a legerősebb HBB felállásként. A tavalyi "debütalbumukról” már írtunk...

A zenekar olyan erős, mint lemezen... Élőben is mérföldekkel jobb, mint az előző HBB felállás. Élvezik a játékot, nem művi a vigyor a képükön, önfeledten játszanak. A Tobacco Roadban szabadultak el leginkább... Zárójelben: Madarász olyan, mint Radics Béla kinézetre. Persze pontosabban játszik. Ez a hasonlatosság elgondolkodtatott, hogy '78-'82 közt, mikor a zenekarban nyomta Béla sok régi társa (Bill, Póka, Döme, később Tátrai), sosem volt se tag, se vendég Radics. Valószínűleg egyébként is nehezen viselte volna a magyarításokat a Béla... Kicsit tartottam tőle, hogy a lemezhez képest esetleg gyengébbek lesznek a koncertek, a stúdióban több idő van piszmogásra, a hibák javítgatására, de bizonyítottak. Tartottam attól is, hogy Hobó hogyan fogja bírni a fesztivállégkört, ahol nem csak az a fajta évtizedek óta idomított közönség jön el, akik nem kezdik el részegen a Kopaszkutyát követelni, veszélybe sodorva ezzel Földes sérülékeny türelmét...

Hobónak egyszer pattant meg az agya koncerten, a Piroska és a farkas alatt valamiért leállt, a zenekar végül újrakezdte. Szerintem valami kontrollprobléma lehetett. Hobó jó fizikai állapotban van, benne van még néhány erős alkotó év remélem. Kedvvel játszott, szerepelt. Egyébként humoránál van 65 éves hősünk, például a KEHB-ben a szövegvariációban: “az első csajom azt mondta... a franc se emlékszik, olyan régen volt.” Nagy kár, hogy a technikus valószínűleg olyan süket volt, mint az ágyú. Nem elég, hogy kurv* hangos volt a koncert, de – vélhetőleg ennek is köszönhetően – hatalmas kása volt a hangkép. A Jim Beam színpad egyébként is a legrosszabb akusztikai adottságú színpada volt a fesztiválnak.

Leginkább a Circus Hungaricus anyagát játszák, de néhány feldolgozás is helyet kap, így a Tobacco Road borzasztó erős, és tulajdonképpen a régebbi HBB dalok is feldolgozások (Hetedik – J.A., Piroska és a Farkas – Glen Miller, KEHB – Muddy Waters, Gazember - Doors). Ahhoz képest, hogy 2008 végén Hobó azt mondta, évi max 10-12 koncertet szeretne adni, a hobo.hu koncertnaptára - hála istennek! - sokkal vastagabb...

Szetlista:
Gazember
Cippola lovag
KEHB
Circus Hungaricus
Tobacco Road
Kéne egy világszám
Késő van már
Sorozatlövő
Piroska és a farkas
Vén marhák
Madárijesztő
Zöld-sárga
Merlin
A hetedik

Bálint Csaba (2010.07.19.)
www.rockmuzeum.ini.hu
Fotók: Csiki Roland

« Vissza
AKTUÁLIS
HÍRLEVÉL
Teljes név:
E-mail cím:
Lakcím:
HOBO 2009 © Minden jog fenntartva!

Jogi nyilatkozat

Amennyiben szeretne feliratkozni hírlevelünkre, kérjük fogadja el a jogi nyilatkozatot!


Hírlevél feliratkozása során eltárolt adatoknak jogi adatvédelmi nyilatkozatának helye...

Rendelési feltételek

Kedves Vásárlóink!

Szeretnénk felhívni figyelmét néhány megrendeléssel kapcsolatos, fontos információra:

Mindenek előtt kérjük, hogy a kért adatokat (név, lakcím, telefon) a gyors és precíz kiszállítás érdekében pontosan töltse ki. Adatait harmadik félnek csak a szállítással kapcsolatosan adjuk át, akik szintén felelősséget vállaltak azok bizalmas kezelése érdekében.

A megrendelőlap Megjegyzés rovatában tüntetheti fel a vásárlással kapcsolatos üzeneteit (pl. dedikálás, személyes átvételi igény…)

Amennyiben bármi okból problémát jelentene a webáruházon keresztül történő vásárlás, úgy megrendelését feladhatja e-mailen (info@hobo.hu ) vagy akár postai úton is (Rock Diszkont 1068 Budapest, Király utca 108.).
Ez esetben kérjük pontosan tüntesse fel:
- az Ön nevét (és ha eltérő, akkor a számlázási nevet)
- pontos címét, irányítószámmal (ha eltérő, akkor a számlázási címet)
- telefonos elérhetőséget és e-mail címét
- a megrendelt áru pontos címét és darabszámát

A Webáruházat a Rock Diszkont üzemelteti. A termékek mellett feltűntetett fogyasztói árak az általános forgalmi adót (ÁFÁ-t) már tartalmazzák, a kézbesítés költségeit azonban nem.
Ennek összege futárszolgálat igénybevétele esetén belföldön általában 1290 Ft csomagonként.  A megrendelt áruk kiszállítását a GLS Hungary Kft biztosítja.
(Határon túli szállítási megrendelések egyeztetése folyamatban van.)

Amennyiben úgy gondolja, személyesen is átveheti csomagját  a Rock Diszkont üzletben: 1068 Budapest, Király utca 108. Telefon: +36 (1) 341-3350. (hétköznanap 9-18 óráig, szombaton 9-13 óráig).
Kérjük, hogy személyes átvételi igényét feltétlenül jelezze megrendeléskor a Megjegyzés rovatnál!

Kellemes böngészést, jó vásárlást kíván Mindenkinek
Webmester
info@hobo.hu