Hunyad Megyei Magyar Napok II.

. . .

Hunyad megyei magyar napok -
Hobo előadások

Felemelő élményben részesültek mindazok, akik személyesen részt vettek Hobó, Hunyad megyei előadásain. 

Földes László, a híres budapesti művész, aki 1978 óta egyedül, vagy a Hobó Blues Band rockegyüttes vezéregyéniségeként roppant népszerűvé vált Magyarországon és a határon túli magyarság körében egyaránt vasárnap este a lupényi unitárius templomban lépett fel, az egész Zsil völgyéből összesereglett közönség előtt.

Második Hunyad megyei fellépése – hétfőn este a vajdahunyadi kastélyban, félig helyi, félig dévai közönség előtt – talán még az elsőnél is sikeresebb volt. Noha a neves budapesti művész mindkétszer József Attila műveire alapozta előadását, s nem a megszokott rockkoncerttel lepte meg a közönséget.

Egyes verseket elszavalt, másokat elénekelt, utánozhatatlan egyedi hangjával, kimagasló művészi alakításával hihetetlenül bensőséges hangulatot varázsolt a Hunyadiak ősi fészkébe. Jóllehet nehéz fába vágta fejszéjét: József Attila versei még megzenésített formában sem tekinthetők könnyű, szórakoztató műfajnak. Éppen ellenkezőleg, elgondolkodtatják a közönséget.

Nem csak a zuhogó esővel dacoló, több mint 200 fős közönség számára volt élmény a hétfői vajdahunyadi előadás, hanem a művésznek is. Bármennyire híres, bármennyire népszerű a nagyvilágon, Hobó megtisztelve érezte magát, hogy ilyen történelemmel gazdag helyen léphetett fel. Ez volt ugyanis első Hunyad megyei látogatása. Annak is örült, hogy a globalizáció, az „RTL-Klub és a McDonald’s idejében”, még itt a végeken is vannak olyan magyarok, akik az értékes kultúra iránt érdeklődnek. Az meg kimondottan örvendetes, hogy közöttük sok a fiatal – a vajdahunyadi közönség fele diákokból és kamaszokból állt.

Akárcsak egy nappal korábban Lupényban, Hobó Vajdahunyadon is szóba elegyedett a közönséggel, készségesen fényképezte le magát körükben, szívélyesen osztogatott autogramokat. Koppándi Zoltán lupényi unitárius lelkésznek, aki Hunyad megyébe hozta Hobót kétszeres hála jár, mivel örömet szerzett a neves budapesti művésznek és a Hunyad megyei szórványmagyarságnak egyaránt, méghozzá színvonalas kultúra által.
« Vissza
AKTUÁLIS

Bill és Hobo újra együtt

Kolozsvár, Fő tér, 2017. aug. 18.
RÉSZLETEK »
HÍRLEVÉL
Teljes név:
E-mail cím:
Lakcím:
HOBO 2009 © Minden jog fenntartva!

Jogi nyilatkozat

Amennyiben szeretne feliratkozni hírlevelünkre, kérjük fogadja el a jogi nyilatkozatot!


Hírlevél feliratkozása során eltárolt adatoknak jogi adatvédelmi nyilatkozatának helye...

Rendelési feltételek

Kedves Vásárlóink!

Szeretnénk felhívni figyelmét néhány megrendeléssel kapcsolatos, fontos információra:

Mindenek előtt kérjük, hogy a kért adatokat (név, lakcím, telefon) a gyors és precíz kiszállítás érdekében pontosan töltse ki. Adatait harmadik félnek csak a szállítással kapcsolatosan adjuk át, akik szintén felelősséget vállaltak azok bizalmas kezelése érdekében.

A megrendelőlap Megjegyzés rovatában tüntetheti fel a vásárlással kapcsolatos üzeneteit (pl. dedikálás, személyes átvételi igény…)

Amennyiben bármi okból problémát jelentene a webáruházon keresztül történő vásárlás, úgy megrendelését feladhatja e-mailen (info@hobo.hu ) vagy akár postai úton is (Rock Diszkont 1068 Budapest, Király utca 108.).
Ez esetben kérjük pontosan tüntesse fel:
- az Ön nevét (és ha eltérő, akkor a számlázási nevet)
- pontos címét, irányítószámmal (ha eltérő, akkor a számlázási címet)
- telefonos elérhetőséget és e-mail címét
- a megrendelt áru pontos címét és darabszámát

A Webáruházat a Rock Diszkont üzemelteti. A termékek mellett feltűntetett fogyasztói árak az általános forgalmi adót (ÁFÁ-t) már tartalmazzák, a kézbesítés költségeit azonban nem.
Ennek összege futárszolgálat igénybevétele esetén belföldön általában 1290 Ft csomagonként.  A megrendelt áruk kiszállítását a GLS Hungary Kft biztosítja.
(Határon túli szállítási megrendelések egyeztetése folyamatban van.)

Amennyiben úgy gondolja, személyesen is átveheti csomagját  a Rock Diszkont üzletben: 1068 Budapest, Király utca 108. Telefon: +36 (1) 341-3350. (hétköznanap 9-18 óráig, szombaton 9-13 óráig).
Kérjük, hogy személyes átvételi igényét feltétlenül jelezze megrendeléskor a Megjegyzés rovatnál!

Kellemes böngészést, jó vásárlást kíván Mindenkinek
Webmester
info@hobo.hu