Circus Hungaricus-Földes László

. . .

Circus Hungaricus – valahol az előadóest, a színház és a koncert határvidékén
Beszámoló a tokaji Paulay Ede Színház oldaláról

Circus Hungaricusban az az újdonság, hogy Hobó nem támaszkodik külső irodalmi szövegekre, hanem saját dalaiból és – hangsúlyozottan köznapi – prózai szövegeiből építkezik. Ami az előadást mégis színházként is értelmezhetővé teszi, az az, hogy ezek a szövegek nem pusztán összekötő szereppel bírnak, hanem – a dalszövegekkel együtt – kirajzolnak két határozott, részben párhuzamosan futó ívet, vagy ha úgy tetszik, történetszálat: egyrészt utolsó húsz évünk történetét, különös tekintettel jelenlegi állapotainkra; másrészt Hobo 64 évének történetét, beleértve ebbe zenei pályafutásának állomásait is. Ami ezt a két szálat összeköti, az a cirkusz – bohóc metafora, a maga egyszerű lefordíthatóságában (társadalom – művész) és ennél jóval sokoldalúbb asszociációs holdudvarával, amit Vidnyánszky Attila rendezése fel is használ. Hozzájön még mindehhez, hogy a cirkusz valószínűleg mindenkiben gyermekkori emlékeket és érzelmileg erősen színezett élményeket is felidéz.Hobo, ahogy az előadás halad, fokozatosan bohócosodik: először csak a felemás zoknija utal erre, később a sipka is a fejére kerül, majd az előadás vége felé belebújik a bohócgúnyába. A művész – kényszerű, de kötelességnek érzett – közéleti szerepvállalásának gúnyájába. A Circus Hungaricus kétségkívül a mi köz- és magánéleti cirkuszaink lenyomata, egyféle, nagyon sokak véleményével egyező, karakteresen képviselt nézőpontból Tanulságos, elgondolkodtató, vitára késztető látlelet. De aki nem színházba, hanem koncertre szeretne menni, és szereti Hobo zenéjét, az sem csalódik.

Turbuly Lilla


« Vissza
AKTUÁLIS

Bill és Hobo újra együtt

Kolozsvár, Fő tér, 2017. aug. 18.
RÉSZLETEK »
HÍRLEVÉL
Teljes név:
E-mail cím:
Lakcím:
HOBO 2009 © Minden jog fenntartva!

Jogi nyilatkozat

Amennyiben szeretne feliratkozni hírlevelünkre, kérjük fogadja el a jogi nyilatkozatot!


Hírlevél feliratkozása során eltárolt adatoknak jogi adatvédelmi nyilatkozatának helye...

Rendelési feltételek

Kedves Vásárlóink!

Szeretnénk felhívni figyelmét néhány megrendeléssel kapcsolatos, fontos információra:

Mindenek előtt kérjük, hogy a kért adatokat (név, lakcím, telefon) a gyors és precíz kiszállítás érdekében pontosan töltse ki. Adatait harmadik félnek csak a szállítással kapcsolatosan adjuk át, akik szintén felelősséget vállaltak azok bizalmas kezelése érdekében.

A megrendelőlap Megjegyzés rovatában tüntetheti fel a vásárlással kapcsolatos üzeneteit (pl. dedikálás, személyes átvételi igény…)

Amennyiben bármi okból problémát jelentene a webáruházon keresztül történő vásárlás, úgy megrendelését feladhatja e-mailen (info@hobo.hu ) vagy akár postai úton is (Rock Diszkont 1068 Budapest, Király utca 108.).
Ez esetben kérjük pontosan tüntesse fel:
- az Ön nevét (és ha eltérő, akkor a számlázási nevet)
- pontos címét, irányítószámmal (ha eltérő, akkor a számlázási címet)
- telefonos elérhetőséget és e-mail címét
- a megrendelt áru pontos címét és darabszámát

A Webáruházat a Rock Diszkont üzemelteti. A termékek mellett feltűntetett fogyasztói árak az általános forgalmi adót (ÁFÁ-t) már tartalmazzák, a kézbesítés költségeit azonban nem.
Ennek összege futárszolgálat igénybevétele esetén belföldön általában 1290 Ft csomagonként.  A megrendelt áruk kiszállítását a GLS Hungary Kft biztosítja.
(Határon túli szállítási megrendelések egyeztetése folyamatban van.)

Amennyiben úgy gondolja, személyesen is átveheti csomagját  a Rock Diszkont üzletben: 1068 Budapest, Király utca 108. Telefon: +36 (1) 341-3350. (hétköznanap 9-18 óráig, szombaton 9-13 óráig).
Kérjük, hogy személyes átvételi igényét feltétlenül jelezze megrendeléskor a Megjegyzés rovatnál!

Kellemes böngészést, jó vásárlást kíván Mindenkinek
Webmester
info@hobo.hu