Circus Hungaricus a Napvilágon

. . .

A Napvilág.Net Kulturális Hírportál és Online Magazin oldalán jelent meg ez a beszámoló:

.:. Hobo: Circus Hungaricus - Különleges előadás készült a lemezből .:.

A Békés Megyei Jókai Színház és a debreceni Csokonai Színház egy olyan koprodukciós előadást hozott létre, amely ötvözi a cirkusz, a színház és a zene, mint művészeti ágak értékeit, miközben egy elgondolkodtató, helyenként drámai erejű mű születik meg a színpadon.

 

Színpadról beszélhetünk, hiszen a Jókai Porondszínház cirkuszsátorba épített mobil színház, amely rendhagyó terével, ötszáz főt befogadni képes nézőterével semmihez sem hasonlítható környezetet biztosít az előadás alkotóinak, nézőinek egyaránt.

Hobo nagysikerű Circus Hungaricus lemezét Vidnyánszky Attila, a debreceni Csokonai Színház igazgatója vitte színre, a játékteret Fekete Péter a békéscsabai Jókai Színház igazgatója készítette, színházak igazi koprodukciója tehát ez a bemutató. Budapestről, a Hippodrom Társulatból tíz artista, a Jókai Színházból tizennégy színész és színi hallgató, Oleg Zsukovszkij orosz mozgásművész, valamint Hobo teljes zenekara lép porondra az előadásban. Hobo emblematikus címet viselő lemezére sok helyszínen játszódó, több szálon futó cselekményt álmodtak az alkotók, amelyek Hobo monológjaival furcsa feszes előadást eredményeznek.

A Circus Hungaricus Hobo legutolsó szólóalbuma, melynek tartalma jórészt a cirkusz körül forog. Az őszülő mester (mint mesélő is), zeneszerzője Madarász Gábor és bandája nyújtják az élőzenei alapot, a Hippodrom alternatív artistáinak, valamint egy átlag magyar "panellakó" családnak, akik szintén a színpadon élnek, küzdenek a túlélésért. A több szálon futó cselekménysort belefűzött multimédiás tartalmakkal Vidnyánszky Attila filmszerűen vitte színpadra. A keménytől az érzelmes férfi líráig terjedő zenei töltet mellett, a színpadon egy család széthullását és újból egymásra találását láthatjuk, az artisták a cirkusz világának minden rejtett örömét és bánatát elénk tárják, míg Oleg Zsukovszkij Cipollaként a leggonoszabb fehérbohóc trükkökkel, pénzt és médiát nem sajnálva kívánja megnyomorítani a színpadon élők létét.

A békéscsabai bemutató hatalmas sikert aratott, ezt követően a közönség két nap alatt felvásárolta a jegyeket a hátralévő Békés megyei előadásokra. A budapesti közönség május 29-től a Hősök tere mellett a Városligeti Műjégpályán találkozhat az előadással. A jégpálya felújítását végző Hérosz Zrt. úgy döntött, hogy tevőlegesen támogatva a kultúrát, műszakilag és a helyszínnel is segíti a produkció létrejöttét. Ehhez elsőként az egész Jókai Porondszínházat kamionostól be kell daruzni a műjégpálya területére, a budapestiek tehát ezt láthatják május 25-én éjszaka, ha arra járnak. A nyár folyamán még Kapolcson a Művészetek Völgyében találkozhat a közönség a Circus Hungaricus-szal, szeptemberben pedig Debrecenben vernek sátrat a Békés megyei mobil színház működtetői.

« Vissza
AKTUÁLIS

Bill és Hobo újra együtt

Kolozsvár, Fő tér, 2017. aug. 18.
RÉSZLETEK »
HÍRLEVÉL
Teljes név:
E-mail cím:
Lakcím:
HOBO 2009 © Minden jog fenntartva!

Jogi nyilatkozat

Amennyiben szeretne feliratkozni hírlevelünkre, kérjük fogadja el a jogi nyilatkozatot!


Hírlevél feliratkozása során eltárolt adatoknak jogi adatvédelmi nyilatkozatának helye...

Rendelési feltételek

Kedves Vásárlóink!

Szeretnénk felhívni figyelmét néhány megrendeléssel kapcsolatos, fontos információra:

Mindenek előtt kérjük, hogy a kért adatokat (név, lakcím, telefon) a gyors és precíz kiszállítás érdekében pontosan töltse ki. Adatait harmadik félnek csak a szállítással kapcsolatosan adjuk át, akik szintén felelősséget vállaltak azok bizalmas kezelése érdekében.

A megrendelőlap Megjegyzés rovatában tüntetheti fel a vásárlással kapcsolatos üzeneteit (pl. dedikálás, személyes átvételi igény…)

Amennyiben bármi okból problémát jelentene a webáruházon keresztül történő vásárlás, úgy megrendelését feladhatja e-mailen (info@hobo.hu ) vagy akár postai úton is (Rock Diszkont 1068 Budapest, Király utca 108.).
Ez esetben kérjük pontosan tüntesse fel:
- az Ön nevét (és ha eltérő, akkor a számlázási nevet)
- pontos címét, irányítószámmal (ha eltérő, akkor a számlázási címet)
- telefonos elérhetőséget és e-mail címét
- a megrendelt áru pontos címét és darabszámát

A Webáruházat a Rock Diszkont üzemelteti. A termékek mellett feltűntetett fogyasztói árak az általános forgalmi adót (ÁFÁ-t) már tartalmazzák, a kézbesítés költségeit azonban nem.
Ennek összege futárszolgálat igénybevétele esetén belföldön általában 1290 Ft csomagonként.  A megrendelt áruk kiszállítását a GLS Hungary Kft biztosítja.
(Határon túli szállítási megrendelések egyeztetése folyamatban van.)

Amennyiben úgy gondolja, személyesen is átveheti csomagját  a Rock Diszkont üzletben: 1068 Budapest, Király utca 108. Telefon: +36 (1) 341-3350. (hétköznanap 9-18 óráig, szombaton 9-13 óráig).
Kérjük, hogy személyes átvételi igényét feltétlenül jelezze megrendeléskor a Megjegyzés rovatnál!

Kellemes böngészést, jó vásárlást kíván Mindenkinek
Webmester
info@hobo.hu