Vendégkönyv


« Előző 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... Következő »

Hercegnő

Íródott: 2017.01.02 00:09:57

Üdvözlöm Hobo!

Először is engedje meg, hogy az újév első napjának utolsó órájában kívánjak Önnek boldog újévet. Hosszú hallgatás után jelentkezem újra én is. Hallgatásomnak több oka is van.

Figyelemmel kísértem a nyári kapolcsi fellépéseit. Úgy tűnik, hogy Kapolcs a szíve csücske. Időnként a rossz szervezésnek és a helyszínek ellenére is minden évben feladatának tartja, hogy ott legyen. Biztos megvan rá az oka. Aztán a határontúli fellépésiről is lehetett olvasni a sajtóban. Többször nyilatkozott is róla. Biztos, hogy mindenhol örömmel fogadták és nagy sikere volt. De nekem volt egy olyan érzésem, hogy menekül valami elől. És jól jött Erdély. Ezt abból gondolom, hogy azt nyilatkozta egyszer, hogy „azért jó a színház, mert ott minden lehet, akár még önmaga is”. És az erdélyi körút erre kiválóan alkalmas volt. Vagy még mindig keresi az útját? Nyughatatlan lelke nem talál nyugodalmat?

A blues nagykövetének nevezte Karafiáth Orsolya az Önnel készített riportjában. Azzal, hogy kilépett a Hobo és Bandája formációból én úgy érzem, hogy elárulta a bluest. És cserbenhagyta a közönségét, akik negyven éven át kitartottak Ön mellett. A Hobokarácsonyt nem csak én hiányoltam. Közös ismerősünknek említettem, hogy nagy-nagy távolságot tart a közönségétől. Árván hagyott minket. Pedig mindannyian vártuk, várjuk vissza a régi Hobo-t. Hiányzik. Ha teljesen elzárkózik attól, hogy a zenekarával időnként fellépjen, el fogja veszíteni a rajongóit. Nem csak engem. Mégis mi lenne az a különleges alkalom, amit említ. Egyszer egy évben a születésnapján rendezne egy koncertet? Az nem elég. Legalábbis a törzsközönségének nem. Lehet a youtube-on is hallgatni a számait, de az soha nem lesz olyan élmény, mint az élő koncert.

A facebook nem csak az Ön honlapját ölte meg. Sok minden mást is. Sokan nem vagyunk tagjai és nem is akarunk azok lenni. És jól megvagyunk nélküle. Érdeklődve várom, hogy mikor újul meg a honlapja, hogy legalább ott tudjuk követni.

Remélem nem rontottam el rögtön az új év első napját levelemmel. De aggódok, hogyha Ön is kiszáll a blues zene művelői közül, akkor ennek a műfajnak itthon vége lesz.

Kívánom, hogy az évben valahol, bárhol, bármikor térjen vissza a közönségéhez.

Üdvözlettel

Hercegnő

Hobo válasza:

Íródott: 2017.01.03 09:50:27

Tisztelt Hölgyem!

Fura tévedésekkel írta tele levelét. Nos, nézzük őket!

Semmi elől nem menekülök, csupán olyan mennyiségű elmaradásom van más jellegű munkáimmal, hogy azokat – mivel maholnap 72 éves leszek – szeretném bepótolni. Úgy vélem, a lassan 50 éve tartó pályafutásom alatt nem sokan játszottak ennyit, nem hoztak létre ennyi mindent.

Úgy tűnik, kitartó érdeklődése ellenére sem ért egem. „Azért jó a színház, mert itt minden lehetek, akár még önmagam is.” – idéz engem. Hát a színházban minden színész szerepet játszik, - ezért megy oda, ezt szereti – engem leszámítva, aki sohasem lennék színész és nem is csinálok úgy, mintha az lennék. A darabokban önmagam vagyok, még „Hobo-rowski” esetében is, ezért a névben szereplő szójáték, ezért a prológ.

Erdélybe és a Partiumba, vagy a Mezőségbe 1990 óta járok, és továbbra is szeretnék járni. Micsoda ötlet ezt menekülésnek felfogni. Feleslegesek és félrevezetőek az ilyen érzései. Saját magát vezeti félre.

Kapolcson 26 éve vagyok jelen és idén is így lesz. Mindig voltak előadóestek és koncertek, most sem maradnak el. Kapolcs is változik, jelenleg ilyen lehetőségeim vannak. Ráadásul nincs új blues lemezem, - az új még nem készült el - így csak ismétléseket tudnék játszani.

Utamat nem keresem, 1968-ban léptem rá és nem is tértem, vagy térek le róla. (Ha nem is vette észre.)

Mások neveznek a blues nagykövetének, én sosem éreztem annak magam. Az eltelt évtizedek alatt számtalan más dolgot is csináltam, amelyek nem kötődnek a blueshoz, hanem inkább ahhoz a mély világhoz, melyből a blues is ered.

Boldog a lelkem és nyughatatlanságom utam végéig tart. Ezt az újabb és újabb ötletek, tervek okozzák, melyek megtalálnak – ez fantasztikus érzés, hálás is vagyok érte - és amiket meg szeretnék valósítani.

Azzal, hogy kiléptem a Hobo és Bandájából, semmit és senkit nem árultam el. Olyannyira, hogy az ősszel bemutatandó „Utcazenész” című darabomhoz írtam egy tradicionális blues lemezt, jelenleg pedig a blueshoz közelálló, abból sokat merítő Bob Dylan műsoromat próbálom, ami márciusban mutatok be egy akusztikus zenekarral. (Még sosem játszottam ilyenekkel, izgalmas lesz.) És turnézni is fogok mindkettővel.

Miért árultam volna el a közönségemet? Honnan tudja és honnan veszi a bátorságot, hogy ilyenek állítson? Olvassa el a facebook-ra érkezett reakciókat! A Hobokarácsony Póka Egon sok-sok elfoglaltsága miatt maradt el, amit irtózatos iskolai elfoglaltságával indokolt és én teljes mértékben megértettem.

A közönségtől nem tartok távolságot, a kapolcsi 10 nap alatt 10 közönségtalálkozó van. De az évi 140 fellépésem mellett ennyire van lehetőségem. Másrészt én csinálom, amit rám rótt a Sors és nem beszélgetek róla. Nagyon igyekszik úgy beállítani a dolgokat, hogy a „régi Hobót” várja vissza. Szeretném figyelmébe ajánlani, hogy 1968-ban énekeltem először, - a Stones „Szimpátia az ördöggel-ét azóta énekelem, legutóbb két hete a „Halj meg és nagy leszel!- ben”. Filmekben is akkor kezdtem megjelenni, írásaim 1972 óta jelennek meg, előadóestjeim 1982 óta vannak, színházban pedig 1981-ben kezdtem játszani. Úgy vélem, az embereket azzal „árulnám el”, ha mindig a régit, a beváltat ismételném és sosem hoznék újat.

Zenekaraim sokszor átalakultak, többször tartottam hosszabb szünetet, amiket más munkáim töltöttek ki. Mindezek ellenére a közönség nem hagyott el, mint említettem, tavaly is rengeteg fellépésem volt, melyek közül csak kettő volt zenekari koncert. Az emberek még mindig eljönnek, a közönség nem fogy, ezért játszhatok ennyit.

A „különleges alkalom”, amit kérdez, a 2017-es évben legalább 20-30 Dylan műsor és ugyanennyi blues est lesz, itthon és akárhol, ez feltehetőleg többszöröse a Hobo és Bandájával adott 2017-es koncerteknek, nem beszélve arról, hogy velük, vagy legtöbbjükkel – ez majd kiderül, nemcsak tőlem függ - – ha más néven is, de Kapolcson fellépek és a Hobokarácsonyt jövőre újra megpróbálom.

Van valami, amiben kivételesen egyezik a véleményünk. Semmi sem ér fel egy élő előadással, legyen az blues, vers, vagy akármi. Nekem ez a legfontosabb.

Ami abbeli félelmét illeti, hogy kiszállok a bluesból, alaptalan. Maga a műfaj előbb-utóbb itthon kihal. Remélem, ezt ősszel megelőzi az új anyagom, az „Utcazenész.”

Köszönöm jókívánságait és örömmel tudomására hozom, hogy még a héten kétszer, Beregszászon és Debrecenben, teltház előtt találkozom a közönséggel. Nem rossz újévi ajándék.

Nem rontotta el az évnyitómat, csupán értetlenül olvastam meg nem alapozott félreértéseit és jóindulatú aggodalmait.

Üdvözlettel
HoboFodor Sándor

Íródott: 2016.03.25 11:07:55

Kedves Hobo!

Az lenne a kérdésem, hogy a Csavargók könyve c. CD újbóli megjelenése várható-e a közeljövőben? Mindenfelé nézegettem, de már sajnos nem kapható.

Válaszát köszönve,
maradok tisztelettel:

Fodor Sándor

Hobo válasza:

Íródott: 2016.04.01 21:50:13

Sajnos nem tudjuk újból kiadni.

Üdvözlöm.Birtók Benjámin

Íródott: 2016.03.14 19:36:21

Kedves Hobo!

Jó ideje már, hogy nem volt lehetőségem látni Önt semmilyen előadáson, az utolsó alkalom a tavalyi Csokonai Színházban megtartott koncerten volt. Március elején volt három előadása is, amelyek közül sajnos már nem kaptam jegyet egyre sem. Remélem hamarosan visszatér a városba és ismét találkozunk!
Köszönet mindenért!

Üdvözlettel,
Birtók Benjámin

Hobo válasza:

Íródott: 2016.04.01 21:49:35

Talán májusban el tud jönni. Három Csokonai koncert lesz Debrecenben.

Szeretettel várom.Sós Marianna

Íródott: 2016.03.10 21:03:14

Drága Hobo !

Szeretném megköszönni a tegnap esti fantasztikus Bevezetés az Irodalomba előadást és külön köszönöm József Attilát és Viszockijt. Teljesen a hatása alá kerültem, annyira jó volt.
Most beszéltem a Vasutas Családból Évivel és megbeszéltük, hogy megyünk a 400. József Attila estre és megyünk Balladára is. Annyira jó, hogy vagy Nekünk nem lehet szavakkal kifejezni. Rengeteg puszit küldök Neked.
Puszillak Marianna

Hobo válasza:

Íródott: 2016.04.01 21:48:32

Köszönöm szépen és szeretettel várlak Benneteket.Merényiné Szilvási Beáta

Íródott: 2016.03.08 22:32:42

Sopron, Búgócsiga, József Attila-est után.
Most megyek, és előveszem a kötetet.

Hobo válasza:

Íródott: 2016.04.01 21:47:48

Jó olvasást kívánok és üdvözlöm.« Előző 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... Következő »

Szóljon hozzá Ön is!


Hozzászólás küldéséhez regisztrált e-mail cím szükséges.
 
Az Ön teljes neve:
Megjelenik a vendégkönyvben
Az Ön e-mail címe:
Nem publikus, nem jelenik meg
Ellenőrző kód:


Írja be a fent látható ellenőrző kódot!
Az Ön üzenete:
Minden mező kitöltése kötelező!         
AKTUÁLIS

Sajtótájékoztató

Kaposvár, Szivárvány Kultúrp., 2017. sze. 19.
RÉSZLETEK »

Látja Isten, hogy állok a napon

Budapest, Józsefvárosi Könyvt., 2017. sze. 21.
RÉSZLETEK »

Halj meg és nagy leszel

Veszprémi Egyetem, 2017. sze. 26.
RÉSZLETEK »

Lassú vonat koncert

Debrecen, Modem, 2017. sze. 28.
RÉSZLETEK »

Lassú vonat

Budapest, Nemzeti Színház, 2017. okt. 03.
RÉSZLETEK »
HÍRLEVÉL
Teljes név:
E-mail cím:
Lakcím:
HOBO 2009 © Minden jog fenntartva!

Jogi nyilatkozat

Amennyiben szeretne feliratkozni hírlevelünkre, kérjük fogadja el a jogi nyilatkozatot!


Hírlevél feliratkozása során eltárolt adatoknak jogi adatvédelmi nyilatkozatának helye...

Rendelési feltételek

Kedves Vásárlóink!

Szeretnénk felhívni figyelmét néhány megrendeléssel kapcsolatos, fontos információra:

Mindenek előtt kérjük, hogy a kért adatokat (név, lakcím, telefon) a gyors és precíz kiszállítás érdekében pontosan töltse ki. Adatait harmadik félnek csak a szállítással kapcsolatosan adjuk át, akik szintén felelősséget vállaltak azok bizalmas kezelése érdekében.

A megrendelőlap Megjegyzés rovatában tüntetheti fel a vásárlással kapcsolatos üzeneteit (pl. dedikálás, személyes átvételi igény…)

Amennyiben bármi okból problémát jelentene a webáruházon keresztül történő vásárlás, úgy megrendelését feladhatja e-mailen (info@hobo.hu ) vagy akár postai úton is (Rock Diszkont 1068 Budapest, Király utca 108.).
Ez esetben kérjük pontosan tüntesse fel:
- az Ön nevét (és ha eltérő, akkor a számlázási nevet)
- pontos címét, irányítószámmal (ha eltérő, akkor a számlázási címet)
- telefonos elérhetőséget és e-mail címét
- a megrendelt áru pontos címét és darabszámát

A Webáruházat a Rock Diszkont üzemelteti. A termékek mellett feltűntetett fogyasztói árak az általános forgalmi adót (ÁFÁ-t) már tartalmazzák, a kézbesítés költségeit azonban nem.
Ennek összege futárszolgálat igénybevétele esetén belföldön általában 1290 Ft csomagonként.  A megrendelt áruk kiszállítását a GLS Hungary Kft biztosítja.
(Határon túli szállítási megrendelések egyeztetése folyamatban van.)

Amennyiben úgy gondolja, személyesen is átveheti csomagját  a Rock Diszkont üzletben: 1068 Budapest, Király utca 108. Telefon: +36 (1) 341-3350. (hétköznanap 9-18 óráig, szombaton 9-13 óráig).
Kérjük, hogy személyes átvételi igényét feltétlenül jelezze megrendeléskor a Megjegyzés rovatnál!

Kellemes böngészést, jó vásárlást kíván Mindenkinek
Webmester
info@hobo.hu