HÍREK

2014.12.22
Karácsonyi

Hírlevél

Kedves Barátaim, Olvasóim!

 

Elérkezett az év vége és nagynehezen, az utolsó pillanatban elkészültek a dolgok. Napokon belül megnyílik az interneten a Hobo-archívum, melynek feltöltése soha nem ér véget, hiszen a számtalan régebbi érdekesség mellett folyamatosan dokumentáljuk a következő év történeteit is. (Így például a Nemzeti Színházban folyó életmű-sorozat előadásai is megjelennek majd itt.) 


Kinyomták az „Úton lenni a boldogság” című 423 oldalas könyvet, mely dalszövegeimet, fordításaimat, novelláimat és színpadi műveimet tartalmazza. Ez oktatási segédanyag lesz, kiegészülve egy, rengeteg zenét, koncertfevételt és színházi előadást tartalmazó pendrive- val. (Erre nyertünk pályázati támogatást az év elején.) Az 500 példányból 84 határontúli gimnáziumokhoz kerül, a többit itthon osztja szét a megfelelő hatóság. (Üzleti forgalomba nem kerül a kiadvány.) 
 

Megjelent a „Requiem a bluesért” két részből álló dupla album. Az első lemez „A blues útja” címet viseli és annak útják mutatja be Afrikától – (Mese dobbal) – a rabszolgák Amerikába hurcolásától és életétől, a blues születésétől kezdve – (Rabszolgahajó, Böhöm Bill) – a nagyvárosokon keresztül (Willie Dixon: Túl sok, The Doors: Miss Maggie M’Gill) Anglián át (The Rolling Stones:Adj menedéket) Magyarországra érkezéséig. (Kex: Elszállt egy hajó a szélben, A blues érkezése) A második maga a Requiem, melyet Pilinszky János „Introitusz” verse indít és kilenc stáción keresztül foglalja össze a blues iránt érzett szeretetünket, hálánkat, elmúlása miatt érzett aggodalmunkat és fogyóban lévő, de létező reményeinket. Az anyag nem összefoglalás, összegzés, hanem csupán visszatekintés egy útra, melyet megtettünk és aminek reményeink szerint még nincs vége. Ezt talán a „Hatezer gitár” meg is mutatja. Most csak ennyit írnék, mivel készülök egy hosszabb levélre is, amelyben a jövőről szeretnék beszélni. 
Szíves figyelmükbe ajánlom munkánkat, melyet Fekete Kovács Kornél, Póka Egon, Szakadáti Mátyás, ifj. Tornóczky Ferenc és én írtunk és vettünk fel egyetlen közreműködö, Kiss Flóra énekesnő segítségével. 

Boldog Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Újévet kívánok kedves Mindannyiójuknak és köszönöm kitartó érdeklődésüket, melyre a jövőben is igyekszem rászolgálni.

Szeretettel

Hobo