HÍREK

2018.01.04
Újévi

Hírlevél

Tisztelt Olvasók!

 

Először is szeretném megköszönni a Hobokarácsony közönségének azt a fantasztikus együttlétet, amelyben a kőbányai Kőrösi Csoma művházban részesítettek bennünket.

 

Szeretettel meghívok mindenkit február másodikára, a Muzikumba, ahol „Meghívás bluesra”’ címen akusztikus blueskoncertem lesz.  

 

Rossz hír, hogy a teljesen elkészült „Lassú vonat”, Bob Dylan dalait magyarul bemutató albumunkhoz kilenc hónap alatt sem érkezett meg a műfordítói hozzájárulás Amerikából, így a megjelenés még mindig bizonytalan.

 

Április 10.-én irodalomi koncertem lesz a Müpa nagytermében, ahol az eltelt négy évtized számomra meghatározó versei hangzanak majd el, egyelőre csak Szirtes Edina Mókus közreműködése biztos.

 

Dolgozom a „Hej magyar Joe” blueslemezen és az is előfordulhat, hogy bár még csak a szövegírásnál tartok, de az amerikai engedély megérkezése előtt ez megjelenik, azaz megelőzoi a Dylan dalokból készült albumot.

A „Hej, magyar Joe” abból a gondolatból indult ki, hogyha Deák Bill Gyulának, vagy nekem lehet amerikai nevünk, akkor a Joe is lehet magyar. Így  aztán megírtam Magyar József, vagy Joe gyerekkorától a féltékenységi gyilkosságig, a börtöntől a szabadulásig tartó történetét. Ezzel küszködök most. Ha a blueslemez elkészül, kiderül, hogy be tudom-e illeszteni az „Utcazenész” monodrámába, ami nagyjából össszeállt, vagy külön-külön kerülnek színpadra. (Tavasszal, vagy ősszel? Még nem tudni.)

 

Évek óta foglalkoztat egy „Sosem játszott” dalokból álló műsor, ami az 1993 és 2018 közötti munkákból állna össze. Ezzel is még idén szeretnék kijönni. (Circus Hungaricus, Senkifalva, Blues Jim Morrisonnak, Csintalan lányok, Vissza a 66-os úton, Vadaskert, különös tekintettel Csipkerózsikára és a hét törpére, stb…)

 

Összeállt a kapolcsi program vázlata is. Idén az évről évre szűkülő lehetőségek miatt csak nyolc napig leszek ott. 

 

Tervezek egy „40 éves lenne a HBB” koncertet is, bár ennek helye, ideje és megvalósulása még bizonytalan. 

 

Hát itt tartok.

 

Szeretettel üdvözli kedves Mindannyiukat

 

Hobo