HÍREK

2020.09.03

Helyzetjelentés

Helyzetjelentés

Nagy nehezen elindultak a dolgok mifelénk is. Befejeztük a „Rejtő dekameron” 14 számos új albumot, ami hangoskönyv formájában jelenik meg nemsokára.
Az alapötlet Giovanni Boccaccio „Dekameron”- jából származik. A néhai mester művében pestisjárvány miatt kastélyban rekedt tíz ember és unalmukban  mindegyikük előadott egy-egy történetet, vagyis tíz novellából áll a mű.
Ebből kiindulva találtam ki, hogy nagy Rejtő Jenő rajongóként, mi lenne ha felidézném a leghíresebb regényalakokat a mai, koronavírusos Magyarországon megjelenítve.  
Így Budapestre érkezik Gorcsev Iván, Csülök, Piszkos Fred, Troppauer Hümér, Senki Alfonz, Fülig Jimmy, Vanek B. Eduárd, valamint Leila, az arab démon, Zwillinger Lola és Laura de Pirelli operaénekesnő. Ám karanténba zárják őket a margitszigeti Grand Hotelben, ahol bemutatkoznak, majd -  többek között - árnyékkormányt alakítanak.
Mindegyik dalhoz külön illusztrációk készültek, a néhai zseniális Korcsmáros Pál által kitalált és megrajzolt Rejtő-képregények eredeti figurái jelennek meg a képeken.  
A kisvárdai és miskolci koncerteken bemutattunk négy új dalt. Nagyon jól fogadta őket a közönség, erre a tegnapi „raktár koncerten” is rögzítettünk kettőt.
 
​A „Vadászat” tévéfilm forgatásának kezdete  decembertől - nem tudni meddig - csúszik.
 
​Az új, kétszereplős zenés darab a „31 dosszié”, bemutatója tavasszal lesz a Nemzeti Színházban. Ebben a 282 oldal terjedelmű rendőrségi aktáimat dolgoztam fel.
A karantén miatt rám szakadt rengeteg szabadidőt kihasználva nekiláttam a „Térdig a szarban, fülig a szeretetben” munkacímű, sok éve halogatott könyvem megírásába és úgy tűnik még idén be tudom fejezni, így a megjelenés egy újabb albummal együtt jövőre várható.
 
Még reménykedünk a december 28.-ra, a Papp László Arénába meghírdetett „Hobo ’75” koncert létrejöttében.
 
​Ami a szeptember 13.-ra hírdetett lemezbemutatót illeti, sajnos a hangoskönyv nem készül el addigra, így inkább a koronavírus miatt elmaradt „Hobo ’75” turné műsorát játsszuk majd, benne a négy új dallal.
 
Nos, jelenleg ennyit tudok felhozni mentségemre és szeretettel üdvözlök mindenkit.
 
Hobo